Plenković: Vlada se ponašala odgovorno, Marić se ne treba povući

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak, u povodu prvih uhićenja u slučaju Agrokor, da neće komentirati proces koji vode policija i DORH, ustvrdio je da se Vlada u zadnjih deset mjeseci, otkad je postalo jasno da situacija u toj kompaniji nije dobra, ponašala odgovorno, poručio je kako bi za državu bilo zdravo i higijenski da se ta priča odmrsi do kraja, odbacio je odgovornost ministra financija Zdravka Marića, te je ustvrdio kako je lex Agrokor pisala Vlada uz pomoć stručnjaka.

“Ne namjeravam komentirati detalje bilo kojeg procesa koji vode policija i DORH“, rekao je Plenković koji je prisustvovao na skupu dužnosnika i predstavnika stranaka desnog centra iz brojnih europskih država, okupljenih u Europsku pučku stranku – “EPP Campaign Manager Meeting”.

Ocijenio je da se Vlada, otkad je postalo jasno da situacija u Agrokoru nije dobra, u zadnjih deset mjeseci ponašala odgovorno, te da svojim komentarima i porukama u javnosti nije željela doprinijeti rušenju Agrokora.

Vezano za saborsko povjerenstvo za Agrokor, ustvrdio je kako je svima u interesu da se “ova priča odmrsi do kraja” jer je to zdravo i higijenski za državu.

Na pitanje je li došlo vrijeme da se povuče ministar financija Zdravko Marić odgovorio je – “ne”, a na upit tko je te konkretno pisao lex Agrokor rekao je da ga je pisala Vlada uz pomoć stručnjaka.

(Hina)


5 komentara

  • Vlada se ponaša odgovorno… Hahahahaha koji Vic. Tek danas uhićenja u Agrokoru a o tome se priča već od prošle zime. Ovo je Farsa nad farsama. Tek sada uhićenja. Čekalo se da todorić i ekipa sakriju odnesu vani sve dokaze. Jasno on todorić je bio bankomat od 90 tih za velike domoljube ha ha ha ha koje podmetanje. A u sdp sve nesposobno..

  • Nema licemjernih desničara ne komentiraju i nemaju što napisati. Podvili repove. Sada šute i licemjerni biskupi. Ali bi lajali da je bilo tko drugi na drži vlast i vladu.

  • Pročitajte na Index hr naslov SVE AFERE GAZDE O KOJIMA SU MEDIJI GODINAMA ŠUTJELI pa ćete vidjeti u što je sve Todorić bio upleten uz blagoslov adz hrvatina. I obitelj Tuđman sa njim ima i tekako prljave veze. Neka se sazna sve o medijima koji su slavili todorića iako su znali za sve njegove kriminalne poslove. Šutu sada desničari kukavički kao i obično kada je u aferi netko njima vrlo blizak.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.