Plenković: U Hrvatskoj nema izvanrednih parlamentarnih izbora

Hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je da u Hrvatskoj neće biti izvanrednih parlamentarnih izbora i da se u takvim okolnostima, kada je svijet u najvećoj krizi u zadnje tri godine, igrati se s izvanrednim izborima može samo netko tko nema nikakvu odgovornost.

Od sredine 2024. do sredine 2025. održat će se četiri izbora – europski, parlamentarni, predsjednički i lokalni. Nema izvanrednih ranijih izbora. Nemam pojma tko su ti ljudi, pogotovo ovi koji pišu ‘bit će sada, u jesen’, to nema nikakve veze s onim što mi razmišljamo i razgovaramo. Izbori će biti u redovitim rokovima, rekao je hrvatski premijer gostujući u emisiji “A sada Vlada” na HRT-u.

U ovakvim okolnostima, kada je svijet u najvećoj krizi u zadnje tri godine, koju uopće nismo poznavali od svjetskih ratova, igrati se s izvanrednim izborima može samo netko tko nema nikakvu odgovornost, dodao je Plenković.

Komentirao je da su u HDZ-u jako zadovoljni s anketama i sa stupnjem povjerenja koji imaju u sedmoj godini mandata, dodavši da su čvrsto usidreni na desnom centru “odakle se neće maknuti”.

Liberalne stranke, umirovljenici koji nas podržavaju i s kojima smo dogovorili strateške ciljeve – i ta je suradnja odlična, puna povjerenja, i manjinske stranke, dakle uključivost. Rješavamo sva pitanja zajedno, imamo stabilnu većinu. Prizivanje ranijih izbora – od toga ništa, istaknuo je Plenković, prenosi Hina.

(www.jabuka.tv | Foto: Tomislav Miletić/Pixsell)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.