Plenković sljedeći tjedan dolazi u Mostar

Hrvatski premijer Andrej Plenković boravit će sljedećeg tjedna u posjetu Bosni i Hercegovini, gdje će u ponedjeljak u Mostaru nazočiti otvaranju Ureda Hrvatske gospodarske komore, te u utorak otvaranju 21. Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2018., a također bi se na radnoj večeri trebao sastati i s čelnicima zemalja regije.

Uz predsjednika vlade u posjetu BiH bit će državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas, priopćeno je iz Vlade.

Prvog dana posjeta, u ponedjeljak, Plenković će nazočiti prijemu u povodu otvorenja Ureda HGK-a u Mostaru. BiH je važan vanjskotrgovinski partner Hrvatske, a predstavništvo HGK u toj zemlji olakšat će suradnju hrvatskih i bosanskohercegovačkih gospodarstvenika. S istim je ciljem prije nekoliko dana ponovno otvoren ured HGK u Sarajevu, priopćeno je i dodaje se da će nakon prijema Plenković sudjelovati na večeri lidera regije.

U utorak će Plenković sudjelovati na otvorenju 21. Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2018. Mostarski sajam jedna je od najznačajnijih i najposjećenijih gospodarskih manifestacija u regiji. Na sajmu će se predstaviti izlagači iz dvadesetak zemalja, od kojih su najzastupljenije zemlje susjedstva te Kina, Mađarska i Italija. Hrvatski izlagači na sajmu su prisutni od samih početaka, a Hrvatska je bila zemlja partner Sajma 2009., 2012. i 2017. godine, priopćeno je iz Vlade.

Banski dvori priopćili su da su “odnosi s Bosnom i Hercegovinom jedan od prioritetnih vanjskopolitičkih ciljeva hrvatske vlade”.

Hrvatska nastavlja pružati potporu Bosni i Hercegovini, osobito na njezinom europskom putu, i predana je političkoj suradnji u duhu dobrosusjedskih veza te daljnjem jačanju gospodarskih odnosa. Posvećenost brojnim temama od obostrane važnosti i interesa potvrđena je i na zajedničkoj sjednici vlade Hrvatske i Vijeća ministara BiH, koja je održana u srpnju 2017. u Sarajevu, priopćeno je iz Vlade.

(Hina)


4 komentara

  • Treba on dolazit da se vidi da imamo zagreb iza sebe. Ali ovaj put on dolazi da pogura hr firme. Sto sve poslove mora dobit dalekovod, ingra, koncar… jesu oni iz hrvatske ali dajte nesto i nasim firmama. Sve gazde u sirokom a u stvari trgovci. Opet pare izidjose. Dajte proizvodnju malo. Daj da narod ostaje u hercegovini

  • Dobro j ešto nam neće moći uvaliti Istambulsku konvenciju, jer ga je druga Ga’o već pretekao i uvalio nam ovu “seksualnu boleštinu” ima već toliko godina?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.