Plenković proglašen jednim od najgorih islamofoba zbog – riječi Zorana Milanovića

Hrvatski premijer Andrej Plenković spada među najgore europske islamofobe kad je u pitanju odnos prema Bosni i Hercegovini, i to zbog riječi koje je izrekao Zoran Milanović, a koje su pripisane aktualnom hrvatskom premijeru.

Novine Preporod, informativno glasilo Islamske zajednice u BiH, objavilo je u novom broju tekst pod naslovom Izvod iz Europskoga izvještaja o islamofobiji za 2017., koji je ovih dana, jednako naslovljen, prenio niz internetskih portala u BiH, poput Saff, Dialogos i BH vijesti. Na tu je informaciju Novom listu ukazao Zlatko Hasanbegović.

Plenković je tu ušao na osnovu nekih Milanovićevih opaski o BiH iznesenih tijekom njegova poznatoga razgovora s predstavnicima pojedinih braniteljskih udruga u kolovozu 2016. Netko od nazočnih branitelja snimio je taj sastanak i audiozapis dostavio Jutarnjem listu, a u spomenutom izvještaju navodi se da su to Plenkovićeve izjave.

BiH nije država. Tamo nemaš s kim što razgovarati, ja bih – da se mene pita, ali i neki od vas imaju podrijetlo u BiH, dakle – ja bih ih ugurao u EU preko reda. I to stalno govorim, kroz prste. Tamo nema reda, nema poretka, Dodik šuruje s Vučićem. Sad se to prelama, majke ti mile, preko austrijskih predsjedničkih izbora. To su stvari koje se tiču nas. Što ćemo mi? Hoćemo ostaviti Hrvate u BiH u državi s Bošnjacima? Imamo posla s negativcima, zapamtite to, izjavio je hrvatski premijer Plenković, piše u izvještaju u kojem ga se označava kao istaknutoga islamofoba.

Društvo mu iz Hrvatske čine predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i HDZ-ov saborski zastupnik Miroslav Tuđman.

Njima dvoma pripisano je nešto što su doista izrekli.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • A što je pogrešno rečeno (isti k…Milanović ili Plenković)? Tko god kaže da BiH nije država – u pravu je. BiH je utočište terorista – islamista. Nuslimansko rukovodstvo neprijateljski (unitaristički) se odnosi prema Hrvatima. Bakir, držeći se onoga što mu je babo (ratni zločinacv) htio želi džamahiriju, a ne BiH s tri konstitutivna naroda. Pseto čak prijeti ratim. Pseto se slizalo s Erdoganom i ne izlazi mu iz guzice.

    14

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.