Plenković prijavljen USKOK-u zbog podmićivanja zastupnika – Jabuka.tv

Plenković prijavljen USKOK-u zbog podmićivanja zastupnika

Slobodna Hrvatska, koju čine bivši članovi Živoga zida, u ponedjeljak je podnijela kaznenu prijavu USKOK-u protiv premijera Andreja Plenkovića zbog, kako tvrde, sumnje da je podmićivao saborske zastupnike.

“Slobodna Hrvatska je danas podnijela kaznenu prijavu USKOK-u protiv premijera Plenkovića zbog opravdane sumnje u kazneno djelo podmićivanja zastupnika.

Jedina motivacija Plenkoviću za potpisivanje obveze od 1,2 milijarde kuna za jedan glas u Saboru bio je njegov strah od gubitka pozicije predsjednika Vlade, a svojim potpisom je ugrozio financijsku stabilnost, a time i sigurnost RH”, naveli su u priopćenju.

“Kupovina glasa Željka Glasnovića od strane premijera Plenkovića i HDZ-a, politička je korupcija koja bi hrvatske građane mogla koštati preko milijardu kuna! Premijer je počinio teško kazneno dijelo. ‘Kupljen’ je i glas mladog Sauche, ali za razliku od njega, Glasnović je svoj dogovor s premijerom i njegov potpis na dogovoru objavio na svojoj Facebook stranici tako da sada konačno imamo i dokaz za političku korupciju.

Slobodna Hrvatska koju čine bivši članovi Živog Zida, podigla je kaznenu prijavu protiv Plenkovića, Glasnovića, Tome Medveda i Zdravke Sabo, a pozivaju i sve ostale građane da podignu kaznenu prijavu protiv navedene četvorke, kako bi ih spriječili u pljačkanju hrvatskog proračuna”, dodaju u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

 


2 komentara

  • Tribali ste ih u karantenu stavit od onog cetvrtka do onog kobnog petka!!! Da niko niskim nema veze , ni kontakta. Ni sad nije kasno! Nadan se da ce dat ostavku!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.