Plenković: Osjećam se kao predsjednik Vlade kojem su se na leđa srušili svi kosturi iz ormara

Premijer Andrej Plenković u intervjuu za Novu TV progovorio je o aferi Hotmail i aktualnim političkim temama.

Ja se osjećam kao predsjednik Vlade kojem su se na leđa srušili svi kosturi iz ormara hrvatske tranzicije, požalio se.

Žao mi je da imamo problem u jednom procesu i upravljanju krizom u koju smo investirali jako puno volje truda i političkog kredibiliteta. Kada gledamo tako veliko restrukturiranje sve poteze koje je Vlada učinila bili su za opću dobrobit i nije mi drago da bilo kakva sjena prekrije sve dobro što smo učinili, istaknuo je.

Na pitanje tko je izazvao netransparentnost, odgovara: Potpredsjednica Vlade i gospodarstva Martina Dalić imala je ključnu ulogu da se brine o godspodarstvu. Kada se događa ovakva kriza rapidnom brzinom onda se reagira brzo. Kapital je plah i brzo bježi. Radili smo čitavo vrijeme plan B. Ako dođe do problema, da ga ne dočekamo nespremnim.

Istaknuo je da je sve rađeno s tadašnjim koalicijskim parterima – Mostom, prenosi Tportal.hr.

To nije improvizacija jedne ministrice. To je bio angažman svih ljudi da se nađe rješenje, istaknuo je za Novu TV.

Na pitanje osjeća li se prevarenim nakon što je prepiska grupe Borg izašla van, kazao je da prezire i same aluzije na koruptivne djelatnosti.

Na pitanje do koje razine su išla njegova saznanja o načinu na koji je napisan lex Agrokor, Plenković odgovara: Jedna od stvari zbog kojih je odstupio bivši povjerenik Ramljak su konzultanti.

Na pitanje kako se osobno osjeća, odgovara: Ja se osjećam kao predsjednik Vlade kojem su se na leđa srušili svi kosturi iz ormara hrvatske tranzicije i ja ću se nositi s njima. Ulažem pozitivnu energiju, i ja i Vlada i HDZ da probleme rješavamo, kazao je.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.