Plenković: Nastojat ćemo izbjeći zatvaranje i restriktivne mjere – Jabuka.tv

Plenković: Nastojat ćemo izbjeći zatvaranje i restriktivne mjere

Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske u Mostaru
Premijer RH Andrej Plenković u srijedu je poručio da će se s porastom oboljelih i umrlih od Covida-19 u Hrvatskoj poštravati epidemiološke mjere, ali i nastojati izbjeći zatvaranje i restriktivne mjere kakve smo imali na proljeće.

Situacija je pod kontrolom. Utakmicu balansiranja između održavanja zdravlja i gospodarskih aktivnosti morat ćemo voditi dok se ne dođe do cjepiva. Do tog trenutka pooštravat ćemo mjere, no i nastojati izbjeći zatvaranje i broj restriktivnih mjera kakve smo imali na proljeće, izjavio je Plenković novinarima nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a komentirajući širenje koronavirusa te uvođenje strožih mjera diljem Europe.

Upitan za lockdown koji uvode mnoge europske zemlje, uključujući i Njemačku, Plenković je podsjetio da je u Hrvatskoj, nakon pogoršane epidemiološke situacije, donesen novi paket mjera radi onemogućavanja širenja zaraze.

Brojevi u mnogim državama Europske unije su puno gori nego u Hrvatskoj, rekao je Plenković

Zahvalio je epidemiolozima i liječnicima koji zadnjih osam mjeseci ulažu nadljudske napore te pozvao građane, koji su pozitivni na testiranju, da transparentno informiraju službe o svojim kontaktima i omoguće njihovo praćenje.

Ako su ljudi iskreni i navedu sve kontakte, taj posao je lakši, rekao je Plenković.

(Hina)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.