Plenković: Na granici s BiH neće biti žice jer s druge strane žive Hrvati

Srbija i BiH trebaju uskladiti vizni režim s EU, a problem ilegalnih migracija treba rješavati na vanjskoj granici bloka, primarno na granicama Grčke i Bugarske s Turskom, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković u ponedjeljak.

Problem ilegalnih i nezakonitih migracija moramo rješavati na vanjskoj granici EU, na vanjskoj granici šengena i to prije svega na granicama Grčke i Bugarske s Turskom, rekao je Plenković novinarima u Pazinu.

Naglasio je da je nužna stroža politika viznog režima koje BiH te Srbija trebaju uskladiti s viznom politikom EU.

Ne može se doći u zračnu luku u Beograd ili u Sarajevo i nakon toga se od turista pretvoriti u nezakonitog migranta, rekao je Plenković.

Odbacio je mogućnost žice na granici sa susjednom BiH.

Hrvatska ima preko 6000 policajaca na granici, čuva svoju granicu, nema žicu na granici s BiH niti će imati jer s druge strane žive i Hrvati i svi građani BiH, rekao je hrvatski premijer.

Ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović rekao je u četvrtak da se provodi kriminalističko istraživanje koje bi trebalo rasvijetliti okolnosti pucnjave s teritorija BiH kojoj su u srijedu svjedočili policajci na graničnom području kod Rakovice nakon što su grupu migranata spriječili da uđu u Hrvatsku.

Ministar je ocijenio da je u posljednjih nekoliko tjedana pojačan pritisak ilegalnih migranata te dodao kako policija primjećuje nervozu među krijumčarima i migrantima s druge strane granice, prenosi Hina.

(www.jabuka.tv)

12 komentara

    • Plenkijev tatica bio je poznati udbaš. Navodno je bio organizator atentata na Brunu Bušića, a poslije došao na njegov sprovod.

  • Šta god mislili o njemu on je političar od kalibra. Sad kreće pritisak na Sarajevo za uvođenje viznog režima islamskim zemljama inače im slijedi uvođenje viza za EU pa tako i Hrvatsku. Dok budale iz dp i mosta bi stavile žicu posred bekijskog polja

  • Bolan Plenki hrvati su dio EU i mi idemo na granični prelaz i sa ponosom vadimo putne isprave kao i svi državljani EU i balkanskih drzava koji granicu prelaze sa važećim putnim ispravama. Žica i policija, vojska treba da cuvaju divlje prelaze i to vazi za one koji nelegalno ulaze u RH. Hvala tebi na brizi za hrvate. Ali tu brigu ispolji na neki pametniji nacin i korisniji. Sto se hrvata BiH tice obvezno stavi zicu i to bodljikavu na sve šumske nelegalne prelaze. Ili hrvati idu šumom u RH. Mozda mi ne znamo…

  • Ne govori ovaj Anemični dezerter i izdajica da neće biti žice zbog Hrvata u BiH, nego samo ispunjava zahtjeve svojih briselskih gazda čije guzice liže s neviđenom strašću.

  • Ovaj je zadužen da sprovede agendu nadređenih. Pustiti nelegalno vojnosposobne imigrante i tako stvoriti preduvjete za kaos koji nas ocekuje jako brzo. Ovo i jeste projekt u sklopu Covida, globalnog zatopljenja, vakcina, klimatskih promjena, gladi, svakodnevnih poskupljenja izd. Migranti su dio agenda i kaosa koji slijedi. Plenkovic tko i Papa Franjo su tu da sprovedu odluke nadređenih. Vidi i budala zadnjih 23 god da to nisu radnici nego kad zatreba ratnici…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.