Plenković izbacio Hasanbegovića iz HDZ-a

Zlatko Hasanbegović više nije član HDZ-a, stoji u priopćenju HDZ-a koje prenosimo u cijelosti.

“Uvidom u objavljenu Pravovaljanu kandidacijsku listu za izbor članova Gradske skupštine Grada Zagreba, utvrđeno je da se dosadašnji član Predsjedništva HDZ-a dr. sc. Zlatko Hasanbegović kandidirao na drugom mjestu liste grupe birača, čija je nositeljica Bruna Esih. Time mu je, u skladu s člankom 13. stavak 1. podstavak d) Statuta HDZ-a, prestalo članstvo u HDZ-u. Statut jasno propisuje da članstvo u HDZ-u prestaje kandidiranjem na izborima bez suglasnosti stranke”, stoji u HDZ-ovu priopćenju te se dodaje kako je obavijest o prestanku članstva ‘upućena i bivšem članu Zlatku Hasanbegoviću’.

Index.hr kontaktirao je Hasanbegovića, koji je kazao kako nije primio tu obavijest.

“Nisam primio obavijest o isključenju, ali to sam i očekivao”, rekao je Hasanbegović  i pitao ima li u obavijesti o njegovom isključenju uputa o pravnom lijeku.

Zatim je dodao da će se savjetovati s Jadrankom Kosor koja se žalila Visokom sudu časti HDZ-a te za kraj rekao da neće doći na predsjedništvo HDZ-a jer nije ni pozvan.

Na upit o tome hoće li podržati nove ministre u saboru i time podržati vladu Andreja Plenkovića, nije htio odgovoriti.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Koja je nakaza od stranke HDZ to nije normalno koliko je prljava mutna. Prava kaljuga. To su mutne radnje katastrofa. Da ovo radi koja druga stranka i ruši svoje ministre ali bi biskupi lajali oštro kritizirali sve redom. Ali o svojim prijateljima u hdz sada ni riječi od ni jednoga biskupa. Koje licemjerje..

  • Slazem se! Koja je to guba,na vlasti! Aaaa ko jamu pod drugim kopa, sam u nju upada! Kad ce pocet tonit!! Nakon ovog scenarija sa Petrovom ,podli,gnusni! Di je tu dostojanstvo ,zadrzati stav, a ne onako nacuturit onog jandrokovica!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.