Plenković: Imamo 76 potpisa

Predsjednik HDZ-a i nositelj liste na izborima za Europski parlament Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da u HDZ-u imaju potrebnih 76 potpisa za njihovu treću Vladu.

Danas je dan u kojem imamo 76 potpisa za našu treću vladu, rekao je Plenković tijekom predstavljanja kandidata i izbornog programa HDZ-a za predstojeće izbore za Europski parlament.

Na sastanku Predsjedništva Domovinskog pokreta (DP) prihvaćeno je sklapanje sporazuma o sastavljanju Vlade s HDZ-om, izvijestili su iz DP-a u četvrtak, pri čemu će DP Plenkoviću dati 12 mandata.

DP, kao manji koalicijski partner u budućoj vlasti, dobio je tri resora – poljoprivredu, gospodarstvo te demografiju i useljeništvo, za što će se osnovati novo ministarstvo, potvrdile su obje strane. Uz ministarske pozicije dobivaju i dva mjesta potpredsjednika Vlade te jedno potpredsjednika Sabora.

DP je na izborima 17. travnja osvojio s partnerima 14 mandata, no odmah se u izbornoj noći od njih “odcijepio” Mislav Kolakušić (Pravo i pravda), a u četvrtak je objavljeno da svoj potpis neće dati ni Josip Jurčević, tako da DP raspolaže s 12 saborskih mandata.

HDZ je s partnerima osvojio 61 mandat, što znači da su im za formiranje većine koju će predvoditi Plenković nedostajala tri glasa. Njih će dobiti, najavljeno je, iz Kluba nacionalnih manjina bez SDSS-a.

(Hina | Foto: Neva Zganec/PIXSELL)

16 komentara

 • Dokaz da se svakog može kupiti i da se političarima ne može vjerovati ništa. DP govorio protiv HDZ, evo ga sad s njim. Manjine rekle ni slučajno se ne razdvajaju, evo razdvojile se. Ti ljudi nemaju apsolutno nikakvu odgovornost prema svojim biračima i na njih gledaju kao na obične ovce, što su na kraju i ispali.

  • Za anonimno u 15 i 41!
   Odista se mnogi političari mogu potkupiti i to je dokaziva činjenica,no u ovom slučaju formiranja saborske većine u RH nakon parlamentarnih izbora to pitanje nije najprioritetnije već pitanje kako se nikako nije smjelo dogoditi da direktne sluge sotone počevši od SDP,Možemo,Radnička fronta,Centar,Stranka s imenom i prezimenom,Glas,i sličnih otpada od hrvatskog društva okupljenih u neke imaginarne “Rijeke pravde” preuzmu vlast u RH jer bi time Hrvatsku i sve njene državljane u RH i BiH,vratili decenijama unatrag u neka mračna vremena u kojima stoluje i caruje krvava zvijezda petokraka koje se nisu odrekli i koju javno propagiraju bez kaznene odgovornosti.
   Te nakupine svega i svačega bi vladale Hrvatskom a svi istinski branitelji i domoljubi su se u II svjetskom i Domovinskom ratu borili upravo protiv njihove ideologije.Da su kojim slučajem osvojili vlast ne bi ostavili istinskim Hrvatima domoljubima ni nadu,dok će koalicija DP i HDZ tu nadu Hrvatima vratiti i nadamo se materijalizirati.
   l.p.

   • O kakvim vi petokrakama pričate? Petokraka odavno nema. Tko je rasprodao Hrvatsku i potjerao mlade trbuhom za kruhom. AP, briselski poslušnik. Ne poštuju oni nikakve branitelje, kao ni oni što surađuju s njima. Oni se klanjaju samo novcu.

    • Za anonimno u 18 i 01!
     Oprosti mi ali ti moram reći koliko si jadan.A posto ne znaš red je da ti razbistrim um jer si očito neupućen ili ti nitko iz obitelji nije umio objasniti što je zvijezda petokraka i što ona predstavlja danas među istinskim Hrvatima.Ta je zvijezda petokraka 08.05.1945.godine započela svoj krvavi pir u Zagrebu kada je pobila mnoge Zagrepčane,silovala žene i otela im svu pokretnu i nepokretnu imovinu.Nakon toga svoj đavolski pir je nastavila na Kriznom putu probivši preko 500 000 nevinih Hrvata.Ta je zvijezda petokraka postala vlasnikom sve imovine Hrvata u Zagrebu i diljem Hrvatske.Ta ista zvijezda petokraka je pocetkom Domovinskog rsts napala Hrvatsku, Sloveniju i BIH.Zbog te iste zvijezde petokrake NDH je napustilo nekoliko.milijuna Hrvata.Tu istu zvijezdu petokraku su naslijedili njihovi sinovi,unuci,bliža i daljnja rodbina koji vladaju Hrvatskom danas.A znaš li u kojim su strankama ti nasljednici zvijezde petokrake?U strankama SDP,Možemo,Radnička fronta,Stranka s imenom i prezimenom,Glas,Centar i slični.Ima takvih i u HDZ no nikako koliko u ovim strankama.I ti ćeš javno reći kakva zvijezda petokraka.Upamti komentatore:Svi problemi današnje Hrvatske leže u toj zločinackoj zvijezdi petokraci.Unistavanjem nje zauvijek Hrvatska tek počinje živjeti.l.p.

     • Svi problemi današnje Hrvatske leže u petokraki hahahaha 😂 ne volim je ni ja, nit sam ljevičar, dobro ispričao si nam o zlu, sad navedi sva dobra koja je napravio današnji HDZ 😂

      • Za anonimno u 21 i 24.
       Odista i HDZ ima grijeha ali oprosti mi što do njih ne mogu doći nikako jer ispred mene se nalaze mnoge jame u kojima leže kosti nevinih Hrvata,žena i djece,svećenika i časnih sestara.Sve i da hoću ne mogu ih prijeći jer nevina krv iz tih jama zaziva istinu,vapije i moli za otkrivanje te istine.Dok se god ta istina ne otkrije nikada Hrvatska neće naći svoj mir ni prosperitet.A kada nađe svoj mir pričaću ti o grijesima HDZ koji su mala naca u odnosu na ove grijehe koji su napunili jame s Hrvatima.A što se tiče dobra koje je HDZ načinio ako ništa drugo stvorio je uz lucidnu pomoć dr.Franje Tuđmana i Gojka Šuška samostalnu i suverenu Hrvatsku.L.p.

 • Sin Partizana i lekarke je Hrvatski predsjednik, kakva farsa. Od Bleiburga-Srba-Zrina-Srednje Bosne- Hercegovine-Posavine-Crne Gore-Vojvodine- do Vukovara, nist’ se nije prominilo nabolje. Samo ostaju Hrvatske kosti.

 • (za 15:41)

  Nevoliŝ Ti HDZ zato ŝto je oslobodio Hrvate od Jugoslavije.

  Dobari bi ti bili DP i manjine da koaliraju sa ljevičarima.

 • Volim kada ljevičari cvile i kukuleču zbog pobjede HDZ-a …a mrzak im je i Plenković ŝto je svoje znanje i inelekt dao u korist HDZ-a a ne ljevičara koji nisu htjeli državu u Hrvata.

 • Premijer je imao maturski rad i liku i djelu Edvarda Kardelja, i naravno divio mu se i veličao taj ” veliki ” lik.Mislim…….ma neću dalje ko ima mozak i voli Hrvatsku, sve mu je jasno.
  Svaka čast prof Jurčeviću, ostao je dosljedan do kraja.

 • Istina je da je 90-tih godina 90.000. komunista iz SKJ prešlo u HDZ. U privatnim razgovorima primjetio sam da 2/3 članova HDZ-a na neki način izražava nostalgiju za prošlim ,,dobrim vremenima,,. Također sam primjetio da ovo malo Hrvata što je ostalo u Središnjoj Bosni, da su to bivši komunisti i njihovi potomci, uglavnom rade po ministarstvima i glavna im je parola ,,bitno je da je tebi dobro,,. Ne znam što reći, HDZ je manje zlo od SDP-a, ali kako vrijeme ide, nekako se nameće pitanje, da li je moguće da određene strukture iz UDBE I KOS-a na jedan svirep i podmukao načim koriste ovaj agresivni bošnjački nacionalizam kako bi se paralelno obračunavali sa autentičnim hrvatskim obiteljima, upravo iz straha da se ne bi pokrenula tema lustracije a samim tim i pljačke. Zanimljiv je i odnos Crkve prema tim bivšim strukturama, njihova šutnja, kao da nije očito da u tuđinu odlaze djeca hrvatskih branitelja, a čiji su očevi stradali na Križnom putu.
  Tužno.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.