Plenković: Hrvate u vlasti trebaju zastupati njihovi legitimni predstavnici

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković ocijenio je da predstojeći opći izbori dolaze u važnom trenutku za Bosnu i Hercegovinu i sve njezine građane.

Oni će biti prekretnica za nastavak reformskog i europskog puta BiH, a ključni su i za položaj hrvatskog naroda u BiH. Kako su bosanskohercegovački Hrvati najmalobrojniji od konstitutivnih naroda, tim više je važno da u što većem broju iskoriste svoje pravo glasa i sudjeluju na izborima u nedjelju, izjavio je Plenković u intervjuu za Večernji list.

Izrazio je želju da izbori prođu u demokratskom ozračju, ali da budu i odraz stvarno izražene volje hrvatskog naroda u BiH, kojeg u tijelima vlasti trebaju zastupati njegovi legitimni predstavnici.

U tom kontekstu ustvrdio je da stranke i kandidati Hrvatskoga narodnoga sabora mogu osigurati legitimnu zastupljenost hrvatskog naroda na svim razinama vlasti, uključujući i Predsjedništvo BiH.

Postizanje političkog konsenzusa ključnih političkih stranaka u BiH o Izbornom zakonu i provođenju presude Ustavnoga suda bilo bi u interesu čitave BiH. Takav bi dogovor bila poruka da je BiH spremna nadići razlike i osigurati stabilnost i koheziju zemlje koja može ići naprijed i posvetiti se bitnim gospodarskim i socijalnim pitanjima. Smatram da je neodrživ i nepravedan model u kojemu jedan narod može drugome birati predstavnika u Predsjedništvu BiH, kazao je premijer Plenković.

Ustvrdio je i kako kroz potporu Hrvatima u BiH, Republika Hrvatska podupire i gospodarski razvoj cijele BiH.

Plenković je poručio da budućoj vlasti u BiH hrvatska vlada stoji na raspolaganju sa svojim političkim, stručnim i tehničkim kapacitetima kako bi se europski put BiH što je moguće više ubrzao.

(Fena)


7 komentara

 • Najlegitimni je Komšić, barem nije nacionalist i rasist, nebi dozvolio ovo raseljavanje, nebi uveo silne sustave kažnjavanja u prometu, skupe kazne, skupo gorivo, a plaće iste, nemožeš režije pokrit od neke normalne plaće, kakvo je vrime došlo, i da nas taj masonski diktator i dalje vodi. NE, dosta ga je, ako ovaj put odrade izbore na svoj lopovski način i pobjede, treba govno smaknit. Kao Hobotnica djeluje u svim pozicijama vlasti i društva, u svim firmama, u crkvama i slično. Zato živio Komšić i podigao BiH na noge. Treba iskorjenit Robovlasništvo i Kladionice. Dok to ne sklone, sve će manje poštenog čovjeka biti u BiH…

  4
  5
 • Jebli su majku hrvati koji se nadaju tvojoj i Covicevoj pomoci sve sto je vrjedilo od Hrvata u bih je vec otislo ostali su samo udbasi i njihovi uhljebi koji ovise o sisitj biracka masinerija

  5
  1
 • Plenkovicu viste pametan covjek,unas hrvata ima dva prestavnika,devedesetka je prije prestavila svoga kandidata,dok je covic kasnije prestavio samog sebe,sad nam recite tko je pravi prestavnik hrvatskoga naroda u bih,devedesetka nije muljala sa brkicem da vas srusi,dok je covic bio,i sastajo se sa penavom,vidite sami sta se radi.

 • Budu li nas ovi dosadasni predstavljali naj bolje nama građanima drugog reda spakovat ovo sto imamo i put podnoge u bili svit

 • Evo dobro ali što će biti i što ćeš ti poduzet ako nam izaberu Komšića?I još nešto.hoćete li vi iz ZG i dalje mudrovati i trgovati za svoje interese preko naših leđa kao što ste u ime moje djece potpisivali raznorazne Dejtonske, Vošinktonske ,Rimske i ine sporazume.Potpisali ste i nekakvu konfederaciju između F BiH i HR.Ima li itko normalan i pametan u tom ZG u da iskoristi te dokumente i traži da se postupi po njima ili ste nas poodavno prodali.Nije moj pokojni ćaća potpisivao sve to nego nekakvi službeni organi,države i političari imenom i prezimenom. Ili ozbiljno grizite ili recite mi samo nadosiremo ,eto vas tamo.Točka.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.