Plenković dobija prijetnje smrću: U prijetećem pismu nalazio se bijeli prah – Jabuka.tv

Plenković dobija prijetnje smrću: U prijetećem pismu nalazio se bijeli prah

A za izdajnike jedan od lijekova je i novičok. Tu  je prijetnju, u kojoj se spominje smrtonosni nervni otrov, primio jučer premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković

On je jučer u središnjici stranke dobio pismo s bijelim prahom u kojem mu se prijeti smrću, doznajemo iz Vlade. Policija je izuzela omotnicu sa sumnjivim sadržajem i provodi očevid.

Tekst poruke koja je bila u omotnici završava s riječima “a za izdajnike jedan od lijekova je i novičok”.

Podsjetimo, nakon napada na Markovom trgu u ponedjeljak u kojem je napadač ranio policajca ispred Vlade i počinio samoubojstvo, premijer je ustvrdio kako sumnja da je meta napada bio on osobno, doznaje Večernji list.

Danas je uhićen muškarac (63) koji živi u istom selu kao pokojni napadač, Danijel Bezuk, a policija je utvrdila da je nakon napada govorio kako je Bezukova meta bio Plenković i kako on sam mašta o tome da ga ubija. Kod njega je pronađeno i vatreno oružje te eksplozivne tvari.

Iako se u poruci prijeti novičokom, teško je vjerovati da bi ga itko u Hrvatskoj posjedovao taj ruski otrov. Novičok je postao poznat javnosti kad je u britanskom Salisburyju 2018. otrovan bivši dvostruki agent Sergej Skripal i, kao kolateralna žrtva njegova kći Julija, a tragove tog otrova pronašli su njemački liječnici u tijelu Alekseja Navaljnog.

Novičok je  kemijski spoj koji je nastajao gotovo 15 godina u tajnom laboratoriju SSSR-a tijekom 70-ih godina prošlog stoljeća. Pripadao je sasvim novoj vrsti otrova, organofosfatima, i pokazao se otrovnijim čak i od do tada najotrovnijeg VX-a.

Plan je bio taj da se razvije bojni otrov koji neprijatelja može onesposobiti za borbu za manje od 10 minuta. Nama je uspjelo postići djelovanje za između pet i šest minuta, opisao je za BBC nastanak otrova Vladimir Ugljev, jedan od dvojice znanstvenika koji su po narudžbi vojnog vrha sintetizirali otrov.

Otrov djeluje tako da  blokira jedan enzim koji dovodi do pojačanja pulsa. Tijelo se trza, čovjek se bori, mišići se stalno pokreću. Na kraju se potroši sva energija u stanicama i tako čovjek umire vrlo brzo, objasnio je Ugljev.

(www.jabuka.tv) 


12 komentara

  • Cjelo selo šmrče bjelo. Čudi me od Plenkovića da je tako neozbiljan. Nevjerujem da postoji ijedan političar da nije dobio neke prijetnje.

  • pa ako mu podvaljuju znači da je ispravan. mislim da ste u zabludi oko stava prema Plenkoviću jer po mojemu pogledu ovo je očit napad lažima podlih i vještih u tome komunjara na Plenkovića. Čovjek sam kaže da se ispita prvo na koga je se spremio antentat. A ako je on krivac, zašto mu se podmeće ili mu se šalju pisma i zašto mu podvaljuju ako je idiot? Komunisti lako navedu narod svojim jezikom i učinu zlo čovjeku.

  • Plenkiju fali akcije iz Domovinskog rata. Ha, ha, ha…! Da nije sve ovo zalosno sto se zbilo sa ovom mladicom i policajcima ovo sa Plenkovicem je presmjesno. Bar tako izgleda na prvu…!

  • Dezerter i diktator Plenković sve činin da skrene pozornost s bezbroj afera kao Janaf, u kojima je on Al Capone, s njegovi ministri mafijaši. Četničke zločince štedi, a 30 godina je prošlo kad su pravili zločine. Na sud će kad na vrbi grožđe rodi. Pustio je Plenki da Hrvatskoj upravljaju Pupovac, Stanimirović, Jeckov, Milošević i Vučić iz Beograda. Ustani Franjo i pogledaj ovaj jad.

  • Plenković je sam sebe izabrao na izborima, nije čudo što mu se ovo dešava, sjetimo se samo što je bilo na Kočerinu kad netko pogazi glas naroda i sam sebe izabere, reakcije naroda se sulude a političari ih probaju nazvati Terorizmom i neprijateljem. Ništa me ovo ne iznenađuje,čak je za očekivati ako se netko postavlja prema narodu kao Plenković… 💪🏼

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.