PLBiH: Čak 10 od 12 klubova u BiH ove jeseni barem jednom mijenjalo trenera – Jabuka.tv

PLBiH: Čak 10 od 12 klubova u BiH ove jeseni barem jednom mijenjalo trenera

Nakon prvog dijela i 19 odigranih kola u Premier nogometnoj BiH ligi samo dva kluba nisu promijenila trenera, dok je njih 10 barem ove jeseni jednom mijenjalo prvog čovjeka struke.

Samo su treneri sarajevskog Željezničara i banjalučkog Borca Amar Osim i Branislav Krunić uspjeli preživjeti “pakao” trenerskog posla u BiH.

Najveće iznenađenje svojim navijačima su priredili vlasnici Sarajeva koji su nakon pretposljednjega kola i poraza od gradskoga rivala Željezničara uručili otkaz svome strategu Husrefu Musemiću iako je taj klub prvi dio sezone okončao na liderskoj poziciji na ljestvici.

Već poslije 11 odigranih kola u Premijer ligi BiH, sedam od 12 klubova promijenilo je svog trenera, a nešto više od dva mjeseca nakon toga, ta brojka je porasla na deset klubova. Četiri kluba su prednjačila u “sječi trenera”: Široki Brijeg, Mladost iz Doboja kod Kaknja, Sloboda iz Tuzle i Čelik iz Zenice koji su po tri puta tražili novo ime na užarenoj trenerskoj klupi.

U Širokom Brijegu je na početku sezone na klupi sjedio Goce Sedolski, došao je i kratko se zadržao Denis Ćorić, a trenutno  je šef struke Toni Karačić.

Mostarski  Zrinjski je napravio samo jednu trenersku promjenu, s odlaskom splitskoga trenera Harija Vukasa privremeno je u klubu bio Nenad Gagro do dolaska sadašnjega prvoga trenera Mladena Žižovića.

Nakon jesenskog dijela  prvenstva u Prvoj BiH nogometnoj ligi  na prvom mjestu je Sarajevo sa 36 osvojenih bodova, jedan više od Željezničara i Borca.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.