Planiran niz investicija na Kravici: Postavljanje kanti, izgradnja suhozida, drvena staza… | Jabuka.tv

Planiran niz investicija na Kravici: Postavljanje kanti, izgradnja suhozida, drvena staza…

JP “Parkovi” d.o.o. u predstojećoj sezoni planira realizirati niz investicija na području lokaliteta Kravica.

Briga o okolišu

U izvješću, koje je ovo poduzeće podnijelo vijećnicima OV-a Ljubuški, navedeno je kako će se graditi stepenice niz rukohvat prema samome vodopadu. Da bi se osigurala što veća briga o okolišu, planirano je postavljanje drvenih kanti za smeće niz silaznu stazu, na parkinge na samom ulazu, kao i na područje oko samog vodopada. Radit će se i na postavljanju nekoliko dodatnih klupa da bi posjetitelji mogli odmoriti prilikom silaska prema vodopadu.

Na postojećem parkingu planiran je nastavak tamponiranja, a nastavit će se i izgradnja suhozida na donjem dijelu parkinga.

Iznad vodopada, kako je predviđeno, gradit će se drvena staza (vidikovac), koji će turistima omogućiti dodatno mjesto za fotografiranje. Planirana je i nabavka dodatnog fiskalnog uređaja s touch screenom i popratnim informatičkim aplikacijama, kao i nabavka brošura koje će dobivati posjetitelji prilikom ulaska na lokalitet.

U planu je i organizacija manifestacije “Etno dani na Kravici“, kroz koju će se turistima pokušati prikazati običaji, autohtoni proizvodi te kulturno-povijesna baština i turističke ljepote općine Ljubuški. U svrhu privlačenja što većeg broja turista, provodit će se i marketinške aktivnosti, piše Dnevni list.

Proširenje rasvjete

U proširenje postojeće javne rasvjete i održavanje postojećih i nanovo postavljenih rasvjetnih tijela planirano je utrošiti 100.000 KM. Također, sukladno odluci o izmjeni odluke o povjeravanju javnih ovlasti, kojom je JP “Parkovi” dobilo na održavanje i upravljanje objekt kino “Radnik”, u 2018. godini uslijedit će druga faza radova na rekonstrukciji i adaptaciji kina.

JP “Parkovi” su dobili na čuvanje, održavanje i korištenje dobra kulturno-povijesne baštine na području općine Ljubuški. Shodno ovoj odluci, radit će se na redovitom održavanju kompleksa Gračine i kule hercega Stjepana.

Kao i svake godine, i u 2018. je u planu ukrašavanje užeg urbanog područja općine Ljubuški u adventskom razdoblju postojećim te novim dekorativnim elementima, zaključeno je u izvješću JP „Parkovi”.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Bolje da ne diraju Kravice ,uništit će kao .vrelo Borak
    Nedaj Boze čim najavljuju tako nešto ,bojim se
    Bog je dao čudo u prirodi ,neki naprave štete nisu nekad ni svjesni.

  • I ja se slazem! Vi niste Kravicam ni do sljukaaa! J lani sam isla u oni restoran, sad je sredjen, hrana svjeza, cak i pomes mirise! Ali put do tamo! Zapusteno , rupe, one drace!! No, no,no!! A kravice i Kocusa! Sve mirise!!! Samo naprid i jedni i drugi! Pa ce ovi u Borku se trznit za par godina!!

Komentiraj: