Planiran atentat na Fahrudina Radončića?

Sigurnost Fahrudina Radončića, lidera SBB-a, ozbiljno je narušena, a sudeći prema podacima iz nekoliko službi, na njega se već, duže priprema atentat, objavio je Dnevni avaz.

”Prema navodima jedne obavještajne informacije, Radončićeva likvidacija trebala je vjerojatno biti izvršena tijekom siječnja ove godine”, pišu novine navodeći kako je otkrivanje cijele zavjere počelo podizanjem sigurnosno-policijskih mjera i općih provjera zbog dolaska hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Sarajevo i ubojstva Olivera Ivanovića 16. siječnja ove godine na Kosovu.

”Tog dana u zvaničnu posjetu BiH trebala je doputovati predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Posjeta je naprasno odgođena. Bh. delegacija s ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnatkom na čelu uzaludno je čekala na aerodromu visoku gošću. Ispostavilo se da su hrvatske službe došle do informacije da ‘predsjednik’ treba biti ubijen”, piše Avaz.

Novine navode kako je ”prema operativnim podacima MUP-a TK, koje su trebale ostati skrivene od javnosti, Mehić 17. siječnja prelazio granicu na prijelazu Uvac i otvara se pitanje da li je on trebao izvršiti atentat na predsjednika”.

Samo dan ranije, 16. siječnja 2018., u Kosovskoj Mitrovici, u jutarnjim satima, ispred svoje kancelarije ubijen je političar Oliver Ivanović.

Mehića (Avaz ne navodi ime, op.ur.) su u apartmanu hotela Vučko na Jahorini uhitili pripadnici Antiterorističke jedinice MUP-a RS, u suradnji s pripadnicima FMUP-a, nakon čega ga predaju inspektorima FUP-a, piše Između ostalog Dnevni avaz u tekstu pod nazivom ”Uplašili Kolindu, meta bio Radončić”.

(www.jabuka.tv) 

6 komentara

  • Dobro tko je naručioc toga atentata,to je bitno…Jesu li nalogodavci isti kao i za ubojstva Leutara,Ugljena,Delalića itd…Ministar Sigurnosti mora dati odgovor na ovo pitanje.Ako su ovo točne informacije a vjerovatno jesu onda je situacija u državi jako zabrinjavajuća…..Očito da imaju ljudi,osobe koje su iznad zakona i iznad legalnih institucija države kad se ovako nešto može desiti.Svi šute,muk,zataškavanje i čemu ovo vodi…Mektiću ministre pojasni narodu,građanima ove tvrdnje koje prenose mediji…

  • Fahrudin Radončić otvoreno mora progovoriti o ovom slučaju jer zna tko stoji iza toga…U protivnom ovi nalogodavci neće odustati od svoga nauma…Institucije države moraju reagirati i prestati zataškavati i prekrivati određene političke moćnike,skupine,političku mafiju koja očito ne preza niti od čega…Ako je ovo istina ovo je prestrašno.Da nešto ima otkriva i iznenadno otkazivanje posjeta Kolinde u BiH-nu u zakazanom terminu. Očito su sigornosne službe u posjedu nekih saznanja vezanih za ovaj događaj…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.