Planira se smanjivanje cijena roaminga

Europska unija planira na predstojećem summitu lidera EU i Zapadnog Balkana pokrenuti tzv. “mapu puta” kojom bi se odredili uvjeti i ciljevi smanjivanja cijena roaminga između EU i Zapadnog Balkana.

Tim povodom europski komesar za proširenje Oliver Varhelyi razgovarao je s predstavnicima telekom operatera iz regije.

Imao sam dobre razgovore s telekom operaterima iz regije kako napredovati u smanjenju cijena roaminga kako unutar Zapadnog Balkana tako i regije s EU. Spremni smo podržati investicije kako bi ovo postalo stvarnost, poručio je Varhely na Twitteru.

Na summitu EU Zapadni Balkana, u okviru debate o Ekonomsko investicijskom planu za regiju, jedna od tema bit će i stvaranje uvjeta za postupno smanjivanje cijene roaminga između zemalja Zapadnog Balkana i EU 27.

U EU pozdravljaju uspješnu primjenu regionalnog dogovora o roamingu koji je omogućio pokretanje besplatnog roaminga među zemljama Zapadnog Balkana od 1. srpnja 2021. godine. Dodaje se da će smanjivanje cijena roaminga između EU i Zapadnog Balkana biti nadogradnja ove regionalne inicijative.

(www.jabuka.tv)5 komentara

  • Mladi, a pogotovo žene, samo vire u mobitele, društvene mreže i sve vrijeme na to troše. Sve na štetu djece, obitelji, kuhanja, spremanja, školskih pomaganja djeci i ostalih kućnih poslova. Da ih hoće ugasiti bilo bi svima bolje

  • Sumnjam da će ovo olako proći.
    I isto mislim da će ono vraćanje sata na zimsko i ljetno vrime teško proći.
    Šta će onda Elektro i Marinko ? Kako će izmislit skuplju tarifu i navest kao razlog to što baš od toga datuma teče skuplja voda kroz rijeku i potoke.
    Ne može otvoreno reći moram kupit stančinu onoj ili eto – skuplja je struja zato što moram kupit lumbrelu i duboke cipele.
    Sve je to banda za robije .Izmišljaju kako tucat ovaj narod i da,tucaju ga u zdrav mozak.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.