Plaće u institucijama BiH i u idućoj godini ostaju iste

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva financija i trezora, donijelo je na današnjoj sjednici pojedinačne odluke o visini osnovice za obračun plaće te o visini regresa za godišnji odmor zaposlenim u institucijama Bosne i Hercegovine za 2019. godinu.

Visina osnovice za obračun plaće zaposlenim u institucijama BiH za 2019. godinu od 475,69 KM  i regres koji iznosi 300 KM zadržani su na nivou iz 2018. godine u skladu s Politikom Vijeća ministara BiH o ograničavanju javne potrošnje na plaće i naknade zaposlenih u institucijama BiH iz 2016. godine.

Na prijedlog Ministarstva financija i trezora, Vijeće ministara BiH je donijelo i Odluku o usvajanju politike plaća i naknada u institucijama Bosne i Hercegovine za razdoblje 2019 – 2022. godine.

Politika plaća i naknada u institucijama Bosne i Hercegovine će biti vezana za fiskalnu strategiju koja, pored ostalog, obuhvaća svođenje javnih rashoda u realne okvire i smanjenje sudjelovanja ukupnih javnih izdataka u BDP-u, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(Fena)


1 komentar

  • Kao male im plaće 5000 KM i ostali dodaci ,pa će ostati iste.
    Treba im ih sasvim ukinuti jer rade samo za svoje dobro i na štetu naroda.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.