Pjevač prozvao organizatore Grammyja korumpiranima

Pjevač The Weeknd odgovorio je na nedavnu odluku organizatora Grammy nagrada da ukinu kontroverzne tajne glasačke odbore, prozvavši ih korumpiranima, unatoč promjeni u načinu glasovanja te naglasio kako nastavlja svoj bojkot.

Tajni odbori za glasovanje i nominiranje su igrali ključnu ulogu u njegovom isključivanju iz svih nominacija za nagrade 2021. godine, unatoč tome što je imao jedan od najuspješnijih i najslušanijih albuma.

Povjerenje je toliko dugo pokidano između organizacije Grammyja i umjetnika da bi bilo nerazumno podizati pobjedničku zastavu, kazao je pjevač za Variety, dodavši da svoje pjesme i dalje neće prijavljivati za ove nagrade. Međutim, naglasio je da je ovaj potez “važan početak”.

Mislim da industrija i javnost moraju vidjeti transparentan sustav da bi se pobjeda slavila, ali to je važan početak, nastavlja Weekend te kaže kako je i dalje nezainteresiran da bude dio Grammyja zbog “njihovog priznanja korupcije svih ovih desetljeća” te kazao da neće podnositi prijave u budućnosti.

Iako organizatori Grammyja niti jednom nisu eksplicitno priznali korupciju, sama promjena načina glasanja i brojne optužbe pjevača idu u korist tvrdnji pjevača, prenosi Klix.

Kada je Weeknd zbunjujuće isključen iz nominacija 2021. godine, mnogi ljudi, uključujući samog pjevača, su u osnovi kazali da vjeruju da je vlastiti interes u odborima krivac, dok su neki spominjali i rasizam. Nakon te odluke organizatora Weeknd je najavio bojkot te kazao kako svoje pjesme neće prijavljivati za najprestižniju nagradu glazbene industrije.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.