Pismo čitateljice: I NAŠA DJECA SU DJECA

Pritisak koji predstavnici Roditeljskih vijeća usmjeravaju prema nastavnicima i ostalim djelatnicima prosvjetnih institucija zadnjih nekoliko dana pozivajući se na prava djece nije me ostavio ravnodušnom pa sam se odlučila kao majka i nastavnica obratiti javnosti. Slušajući pritiske, ucjene i klevetanja konstantno sam postavjala samoj sebi pitanje jesam li zaista toliko loša majka, činim li borbom za svoja prava djeci loše ili se borim za njihovu bolju budućnost?

Sagledavajući čitavu situaciju iz više perspektiva naprosto mi se čini nevjerojatnim da su prava naše djece tako strašno narušena u ovih tjedan dana koliko traje štrajk, a nisu čini se bila narušena nikada ranije, jer se naši predstavnici roditelja do sada nikada nisu oglasili kako bi zaštitili njihova prava. Nisu se oglasili u prošloj školskoj godini kada djeca mjesec dana nisu išla na nastavu jer zbog nečijeg nemara ulice nisu bile očišćene od snijega. Nisu se oglasili ni prije mjesec dana kada u pojedinim školama nije bilo grijanja, a na istome se i dalje štedi pa se uglavnom zbog uštede isključuje nakon trećeg školskog sata. Ne oglašavaju se ni povodom neopremljenosti škola s kojom bi trebali biti upoznati ako ikada dolaze na informacije svojoj djeci. Ne oglašavaju se ni po pitanju trgovina, kockarnica i kladionica na školskim vratima koje njihovoj djeci nude zaista kreativne načine za potrošiti njihov teško stečeni novac. Ne smatraju kršenjem dječjih prava naprasito skraćivanje prvog razreda na samo 4 mjeseca bez konzultacije s roditeljima. Ne oglašavaju se ni po pitanju raznih nezakonitosti u vođenju škola koje su očite svima osim njima.

Zar Roditeljska vijeća zaista ne vide sve poteškoće s kojima se suočavaju nastavnici pokušavajući prilagoditi svoja predavanja 21. stoljeću s opremom iz sredine 20. stoljeća? Ako zaista niste znali, dođite u škole koje Vam djeca pohađaju. Pogledajte nekada na kakvim stolicama sjede, kakvim se WC-ovima moraju služiti i oglasite se jasno i transparentno po pitanju prava djece tijekom školske godine.

Iskreno se nadam da predstavnici Roditeljskih vijeća nisu pravi pokazatelj mišljenja većine roditelja jer u tom slučaju narušavaju najveće pravo svoje djece, a to je pravo na život u poštenom društvu u kome je svaki radnik adekvatno nagrađen za svoj rad i u kojem se taj isti radnik može boriti za svoja prava, a ne šutjeti i trpjeti tiraniju vladajućih. Ja svoju djecu primjerom pokušavam naučiti da se nikada ne treba miriti s lošim odlukama političara jer snaga je u ljudima koji ih biraju, a ne u toplim uredima u zgradi Županije.

Ako zaista još ima roditelja poput mene koji se nisu spremni predati tako lako, neka dignu svoj glas i neka se podrškom prosvjetnim djelatnicima izbore za prava svoje djece.

Ostajem anonimna kako bi zaštitila svoju djecu od klevetanja!

Majka – nastavnica

(www.jabuka.tv)

100 komentara

 • Predstavite se koga ustvari zastupate, nisu davno bili izbori, neke smo vidjeli i na listama stranaka. Hvala. Bilo bi dobro da Roditeljska vijeća brinu i o uvjetima rada i boravka djece u školama.

 • ma tko te pita za uvjete iz 20 stoljeca radi uci ako ti se svida moj bager je star 50godina ja radim nema bolje. napusti ako ti nije dobro

 • Svaka cast na clanku.Imam sina u 5 razredu i kći u cetvrtom razredu.Ponekad ih sacekam u holu škole i odmah me zamanta nesnošljivi smard iz wc-a ,strašno.U kakvim uvjetima rade nastavnici i naša djeca u koju skolu idu,nek strajkaju ljudi ,puna podrška i ustrajte do kraja ,jer velik broj roditelja je uz vas a ne uz politicare.

 • Bravo-takoder sam majka jedne učenice i potpuno se slažem s ovim pismom puno,puno prije štrajka su prekršena prava djeteta i to od strane VLADE.

 • Ma svi smo uz vas samo strajkajte u neko drugo vrijeme a ne u vrijeme nastave i na neki drugi nacin pa pozovite i nas roditelje. Sto se tice vijeca roditelja clan sam vec vise godina ni na jednome se nikad nije raspravljalo o strajku pa neznam tko to i u cije ime i kome daje potporu u ime vijece roditelja

 • ,podrška profesorima.A vi ravnatelji i ostali pstavite vrata na WC, ostavite malo toalet papira u isti,počmite raditi po Zakonu i prijeme novih učitelja,i neskračujte prvašićima školsku godinu ,dadnite zarađene plaće po potpisanom kolektivnom ugovoru,isplatote minuli rad i doprinose kako spada , pšremite učionice barem klupama i stolicama, osigurajte grijanje , stavite žaluzine makar na prozore,malo deterđženta za toalet ,igralište šta snjim ,ograda ,djeca da čekaju u holi…..

 • Za problem prvašića isključivi krivci su roditelji i vlada.Dragi roditelji svih prvašića nitko od Vas nije podigao glas u 9. mjesecu kad je trebalo skratiti školsku godinu na 4 mjeseca…e pa dragi moji sad me dobro slušajte i bez ovog štrajka školovanje i jednog dana upis u srednje škole izvan ove županije će za vašu djecu biti itekako upitni.A znate što još, tada ovdje neće biti ova vladajuća garnitura, a tada postojeće će samo slegnuti ramenima i reći “mi ništa ne možemo krivi su oni prije nas”. Nadam se da ćete tada shvatiti kakav je to osjećaj,osjećaj u kojem su sad prosvjetari,jer iskupljuju grijehe”onih prije njih”

 • davno je se trebao čuti glas naroda na sve što je se događalu u proteklih 15-tak godina,mislim da je doosta kasno za neki novi val,opustošeno je sve,taj glas naroda je zanijemio,niko neće da podmetne svoja leđa,tuđa ne bole,

 • Podrška ovoj hrabroj majci.što je digla svoj glas….svi mi znamo u kakvim nam uvjetima djeca pohađaju nastavu.Što smo učinili po tom pitanju?A da o prodavačima i ne govorim,što sve nude našoj djeci,kakvim se stvarima služe…..jedna vlasnica koju svi znamo da je iz prosvjete prodaje djeci cigarete na komad….mislim da je suvišno išta reći više.

 • Evo prijedlog: Ustrajte u traženju svojih prava, ali razmislite o ovome. Radite makar neku skraćenu nastavu i napravite šator naselje pred županijom kao što to često čine štajkaši. Izmjenjujte se, ja ću vam se pridruživati koliko mognem. Majka četiri učenika.

 • Tko to od roditelja smije da kaže nešto da se ne boji za svoje djete u školi, Dalje, prosvjetari međusobno često tretiraju djecu svojih kolega drugačije,bolje nego ostalu djecu. Djeca to vide i to je primjer. Najčešće su ogorčena i izabiru šutnju…

  • Ne govoriš istinu, svaki oblik “pomoći” razbije se kasnije o glavu toga učenika kojega ti spominješ. Nekada i djeca traže načine kako će opravdati neznanje.
   Manje facebooka i interneta sve će biti kvalitetnije pa i ocjene “ostalih” učenika.

 • Od kada je nove komunističke gimnazije uvijek su djeca čaršijska imala privilegiju u odnosu na ostale a poseban tretman imaju djeca prosvjetnih radnika. A djeca tajkuna su nedodirljiva i njima se prosvjetni radnici(velika većina da ne generaliziram) klanjaju. Za mnoge znam kakvi su bili đaci, pa kakvi su bili učenici, pa kakvi su bili studenti i nisam nimalo oduševljen što oni svojim ograničenim kapacitetima uče moju djecu. Nepravde je uvijek bilo i biti će je ali koliko je ima u ovoj selendri je za nevjerovati. Sve je manipulacija i štrajk i podrška Vladi samo je pitanje čija a zna se. Za štarjk se znalo puno prije početka nastave i znalo se da nema dogovora jer ga i ne može biti jer štrajk mora biti. Po čijem nalogu?i postoji li kratkoročno rješenje onoga što traže? Nema i gdje je onda izlaz?

 • Svaka čast kolegice, dok smo se počeli suprotstavljati samovolji i bahatosti na uskraćivanju naših prava, našli su svoje leziljeboviće da im daju podršku i proglašavaju štrajk političkim je politički je bilo u prosincu donijeti odluku o štednji kad su ispraznili proračun, što su čekali što nisu počeli štedjeti kad su zasjeli u fotelje, a prava djeteta to je njihova priča, neka naprave uvjete koji su podnošljivi, od grijanja, sanitarija, opreme učionica, stručnog usavršavanja nastavnika neka pokažu koliko su u zadnjih 20 godina uložili u osuvremanjavanje škola i u usavršavanje nastavnika, grijanje je posebna priča, nek nam daju višak goriva što vozaju državna auta u privatne svrhe biće nam dosta, to što neko nekom da i bolju ocjenu nije na št

 • Najlakše je kazati da je politički po nečijem nalogu, kad se priče i spomene nešto što su pisali u pismu POSUŠJACI onda se kaže to treba reć, gluvu šapćat, ćoravu davat slaba korist

 • Nusu učitelji mesari i rudari da spavaju po šatorima njima je neko dao dnevnice i šatore pa su u šatorima, možda bi i učitelji da imaju sponzore oliti robovlasnike

 • Bravo, uz ono pismo posuških profesora ovo je najbolja reakcija.
  Ovu situaciju ne gledam iz političke perspektive i mislim da stvarno treba uvesti reda u sve segmente društva.
  Dosta više ministara frizuraša, foteljaša, nabavki auta kao prvog političkog poteza, ručaka po 500 KM, gomilanja administracije itd, kako u prošlom mandatu Vlade tako i u ovom.
  Prosvjeti treba dati dobru plaću i tražiti od njih kvalitetan rad.
  Šteta je što ministrica Lončar koju stvarno cijenim i kao osobu i kao javnog djelatnika situaciju gleda samo sa svoje strane, a do jučer je i sama bila u učionici.
  Javnost treba stati iza prosvjete, ali javnost treba zajedno s Vladom od te iste prosvjete dobiti i kvalitetan rad u školama jer samo je to budućnost. Šteta je što to nismo shvatili bar prije 10 ili 15 godina.
  Govoriti o tome kako su mnogi bez posla, kako mnogi nemaju topli obrok niti godišnji odmor, uz dužno poštovanje i razumijevanje teških sudbina, po meni je čisto miješanje krušaka i jabuka.

 • Da je imalo sloge medju roditeljima svi bi izasli pred vladu i trazili da nastava krene…i normalno sada da ce vecina djaka borit se da prodje u skoli kad krene nastava u jednom danj ce ucit 30 lekcija…mi smo tu krivci najveci zbog ne dizanja glasa i pustanju komunjara da provode svoju politiku…njima place ne kasne i vama tj nama!?!??!

 • Gospođo čitateljice – ti koja si sastavila ovo srceparajuće !!! pismo, kad već spominješ sve nedostatke i bjede u našim školama, zašto sa svojim prosvjetnim istomišljenicima, još više produbljujete ovo bijedno stanje, zašto se ne prihvatite posla a svoja prava tražite na drugačiji način, zar vaši sindikalci nisu u stanju ništa napraviti osim povesti vas u štrajk. Ako je štrajk njihov jedini način borbe za vaša prava onda vam oni i ne trbaju – možete i sami opstruirati nastavu, ko šiša djecu, vi tako i tako najmanje mislite o njima. Na kraju ćete im zbralji ono gradiva s brda i zdola pa ćete reći da ste pošteno odradili. Ma nemojte!!!!

 • Srami se. Nisu učitelji mesari i rudari!!!!! Misliš nisu učitelji ono koji pune proračun iz kojeg onda primaju plaću. Mnogima su od učitelja roditelji bili rudari i slično. Doduše mnogima su bili baš učitelji, ono s koljena na koljeno… Evo ako nisi nikad otišao(la dalje od kuće, ali jesi li ikad vidio na tv-u da pod šatorima u svijetu tako protestiraju i najveći intelektualci. Kod nas to nije za očekivati jer su mnogi tako umišljeni što nije odlika pravih intelektualaca. Intelektualac ne vrijeđa druge. Podržavam borbu za vaša ptava ako su realna.

 • Clan sam vijeca roditelja. Tijekom proteklih dva tjedan nisam dobio poziv na sastanak. Nitko od mene nije trazio da se izjasnim o strajku. Volio bih da se objave imena ljudi koji tvrde da zastupaju vijece roditelja u ovom slucaju pa da farsu o tome privedemo kraju

 • u potpunosti se slažem s tekstom, imate podršku od još jedne mame. I žao mi je što ostali portali malo ne prate stranu prosvjetara, samo prate vladinu stranu…

 • Profesori i učitelji moj savjet je da pokušate više voljeti svoj poziv i djecu, jer onome tko voli ništa nije teško i nikad ne gunđa, a nagrada dođe sama od sebe. Ona je radost i zadovoljstvo a sigurno i novac.To je prirodni zakon ljubavi.

  • Tebe vjerojatno uzdrzava neki bogati muz kad imas toliko vremena da uzivas u ljubavi. Vjerojatno u zivotu nisi nikad nista zaradila pa mislis da se moze zivjeti od ljubavi. Moze se zivjeti ali samo uz bogatog sponzora

 • Nema smisla više komentirati jer to je gubljenje vremena. Ima li tko da se organiziraju roditelji, da se potpiše nekakva peticija, da se poduzmemo mi roditelji, jer je meni moje djete važno, i neka sam ja išla u ruševnu školu i neka nisam imala uvijeta za rad i neka sam ja prošla sa kladionicama tik uz vrata škole, ali ajmo se poduzet da naša djeca ne budu u takvim uvijetima ili bar djeca naše djece. Nema ništa od kukanja, jer da kukanje nečemu služi cijenilo bi se puuno više. Možemo li nekakvu grupu organizirati pa iz te grupe krenuti i sami da donesemo stavove za što smo i protiv čega smo, a ne da nam nameću niti vlada niti profesori. Javite se!!!!

 • Pozdravila bih članak kad bi bio potpisan imenom i prezimenom, naravno ni mi nismo u tome bolji iza tipkovnica anonimni, ali da li kao roditelj možeš se javiti i nešto kazati nažalost ne smiješ ako ti je stalo do dobrobiti djeteta. Iskreno niste u potpunosti u pravu, jer kod nas je cijelo društvo zahvaćeno “karcinomom” metastaze….jedino duhovna obnova za sve, ali baš sve…jer ovdje mnogi misle samo na sebe, da misle na druge i ovi štrajkaši ne bgi štrajkali na ovaj način…tko vam daje pravo da da pomjerate šk. praznike i uvodite radne subote i da se izgubite i gradivu i taj način ova šk. propada priznali vi to ili ne…ali ima boga bog sve vidi jer čovjeku se može lagati, ali bogu ne……..

 • Jel vi mislite da bi nasa “draga vlada” poslusala prosvjetne djelatnike da se bore za svoja prava bez strajka ???
  naravno da ne bi.. Tko šiša prosvjetare ??
  Ne mozes ti doprijet do vlade bez ovakve mjere kao sto je strajk !
  Sigurno bi vlada poslusala prosvjetare da im uruce neko pismo.. Oni bi samo ostavili to i koga briga za to…
  Zato treba strajk jer inace vlada ne bi reagirala na pismo ili neku drugu vrstu opomene !!!

 • Kako je osoblju bolnice nemaju s čim da rade, plaća smanjena, noćni rad itd..Trebali bi i oni ostaviti bolesnike i u štrajk. Ma dajte više prosvjetari šta si više umišljate?

  • moje ‘Zdravlje’ zbog takvog razmišljanja i pasivnosti i je sve kako je! nisu džaba Turci ovdje vladali 500g. uvijek se nađe poturica i onih koji se uvlače nekome. narod smo bez svog ‘ja’!

  • kako je nama kad nam s plaće skidaju za zdravstveno, a kad dođemo u bolnicu kupujemo infuziju po ljekarnama i nosimo u bolnicu. To je druga mučna tema ovog društva, mislim da posvjeta nema nikakve veze s tim, pokucajte na vrata VLADE pa postavite to pitanje!!!

 • Kad ste već u školi, trebali bi pružit djeci nastavu, a borite se do zadnjega. nisu roditelji protiv ičijih prava, već za svačija…

 • Kome da se javimo? Traba razgovarati i tražiti sa prosvjetom kompromis. Svima je bolje da ovo bude riješeno što prije. Roditelj.

 • Pismo čitateljice: I NAŠA DJECA SU vasa DJECA, a vasa djeca su i nasa djeca.. a da su nasa djeca i vasa djeca tad bi rekli draga nastavnice: AMO DJECO MOJA U SKOLU, a vako tesko da bude dok je to tako. 🙁

 • Dragi roditelji, sreća Vaša pa Vam djeca ne idu u školu… Živi bi se smrzli, nema grijanja u školama, nisu usuli ložu, škole (pojedine) prokišnjavaju usljed ovolike kiše, pa jadne čistačice stavljaju kante da u njih kapi, učionice gornjih katova su pune vlage, gljivica, a stropovi su popucali, dolazi do kratkih spojeva što je jako opasno … Da dalje ne nabrajam!!!

 • ajde ti živi od ljubavi i začepi guzicu, pa doručkuj ljubav, ručaj ljubav pa večeraj ljubav pa da te vidim za nekoliko dana na stubu! Pusti demagogiju.

 • pa ostavljaju bolesnike,nažalost imala sam priliku zadnjem perijodu vidjeti u u bolnici.Neznam jesu odvratnije ,bezobraznije,nekulturnije da dalje nepričam a i stim što moram kupiti svaki ljek tjekom boravka u bolnici i naravno sve to dobro platit

 • Roditelj sam, i kao takav mogu reći da je ovo natezanje prevršilo svaku mjeru.
  Ne pravdam ni Vladu ni sindikaliste, ali DOSTA je više.
  Ne osporavam pravo na štrajk, ali ipak pitam Sindikat zašto idu u štrajk ako sve sporne situacije i neregularnosti Vlade mogu riješiti na Sudu?
  Zašto se ide u štrajk ako su sigurni da Vlada krši Zakon?
  Nebi li po Sindikat bilo prihvatljivije da Sud donese Odluku da je Vlada kriva, i da po Odluci Suda mora ispuniti zakonske obveze prema prosvjetarima?

  Imam jedan kako zanimljiv prijedlog, koji će vjerujem nama roditeljima jako puno stvari rasvijetliti.
  Neka Vlada, odnosno ministri javno objave visinu svojim primanja, sa bonusima i razno-raznm naknadama koje dobiju iz NAŠEG proračuna. I svoje radno vrijeme.
  Isto tako, neka i prosvjetari koji su u štrajku objave svoje radno vrijeme, i koliko mjesečno prime za tu satnicu.
  Neka objave javno sve račune i troškove koje imaju po pitanju toplog obroka. Neka objave gdje to i kada kupuju marendu, i koliko ta marenda košta.

  Malo mi je smiješno da netko recimo dođe u školu oko 8 a u 12 je već u kući, i traži da mu se plati topli obrok.
  Možda je to smiješan argument, ali eto neka javno kažu kad to marendaju i gdje troše taj novac na topli obrok.

  Za kraj želim kao roditelj poručiti i Vladi i sindikatu, znam da čitaju komentare i jedni i drugi.

  Kad Vaš štrajk završi, onda JA ŠTRAJKAM.
  Svoju djecu neću slati u školu dok i Vlada i sindikati svoje frustracije riješavaju preko leđa djece.
  JA I MOJA DJECA ŠTRAJKAMO dok god se ne ispune naši zahtjevi.

  Pa da vidimo koji će me Zakon prisiliti da djecu šaljem u školu.

  SRAM VAS BILO I JEDNIH I DRUGIH.
  DOSTA VAS JE VIŠE I JEDNIH I DRUGIH.

  • svaki nastavnik u skolu dolazi nespreman—pa on se za svaki sat priprema onoliko koliko traje taj sat.Neće pričati gluposti ako radi tekst treba ga pročitati itd.ako radi matematiku mora uraditi zadatak—-znači nastavniku se računa 8 satno vrije dnevno—za vas koji niste znali(mada sumnjam da ima takvih).Nastavnik u školu mora doći unaprijed pripljemen,,,to iziskuje vremena,,,mora vise znati o svakoj lekciji od djece,a kako dolazi do novih informacija nije bitno(dodatna literatura,internet itd.) Radi toga ima pravo na topli obrok—-ima ih koji dobijaju dva topla obroka + kava mci itd da ne nabrajam vise….a ti sto se nisi školovala za ucitelja , nastavnika,profesora kad je tako lako,,,,netrebaš ugoditi 30 đaka,već i njihovim roditeljima +60 , a i djedovima i bakama +120 pa ti to zbroji ako znas matematiku..(sve to puta sedam koliko jedan profesor ima sati jedan dan)).i izdrzi jednu skolsku godinu

 • Imam 3oje školske djece i na strani sam svoje djece koja ne idu u školu. Samim time oduzimate mom djetetu elementarno pravo na školski odgoj i obrazovanje i stavljate me automatski u položaj da sam na suprotnoj strani nastavnicima i profesorima. SRAMOTNO. Ostali državni službenici imaju iste probleme kao i vi ali nemaju djecu koju mogu iskoristiti kako bi ostvarili svoja prava. SRAM VAS BILO na načinu kojim nastojite ostvariti svoja prava koja su vam legitimna i trebate se boriti za njih ALI NE PREKO LEĐA NAŠE DJECE.

 • gospođo SRAMOTA vi ste zaista velika sramota ove županije jer ne vidite dalje od nosa i evo ja vam zaista želim da vam djeca završe filozofski fakultet i rade u školama pa da se vi za koju godinu ugrizete za jezik

 • Ne mogu podržati prosvijetare jer se kako su ovi iznad rekli koriste djecom za ostvarivanje svojih prava. uskraćujete mom djetetu školovanje i njegovo pravo automatski sam protiv vas

 • E moja gruđanko, škola bi i tebi dobro došla, pa da upitaš kolike su plaće sa istom sručno,m spremom jednih i drugih,ko jede topli obrok u poznatim restoranima a primna i novac,koga vozi auto na posao i di god mu duša zaželi a prima i putarinu,,,pa se upitaj oni koji ne putuju zašto primaju putarinu,a upitaj se zašto uopće itko putuje a ne daju im da rade u mjestu stanovanja, upitaj se da li mnoga djeca imaju više đžeparca nego prosvjeta plaću….

 • Ne mogu oni mene nikako malo platit koliko ja malo mogu raditi! A znanje nitko nikada nije uspio izvagati dragi moji, nije znanje sirovina! I ona losa uciteljica ce nauciti dijete necemu i to ce se vrednovati ocjenom, a nikada svi peticari nisu bili uspjesni u zivotu niti su oni s dvojkama propali!

 • Ajmo otvoreno reći tko je za sve kriv,uglavnom smo sve sami krivi,bilo koja vlada radi i krade što hoće i koliko hoće,mi ih biramo i više ništa ne pitamo jer smo ovce i ne znamo se brinuti za sebe.Oni mogu praviti vile ,a mi nemamo za kruha i ništa za nas je sve nenormalno postalo normalno.
  podrška prosvjetarima!

 • tekst je u redu, a cijeli sustav nevalja, davno jetrebalo štrajkat. Svi Vi prosvjetari i mi Građani smo sami krivi za sve ovo. i JADNO JE SVE OVO. OVO NAS UNIŠTAVA VIŠE NEGO BILO KAKAV RAT

 • ma ja bi stala uz prosvjetare da oni u 9.mjesecu stanu uz nas i pokusaju razumjeti kad netko nema novca da kupi sve one puste vjezbenice,mape koje kostaju 10KM,ne mogu tvrditi jer ne znam pouzdano,ali u toj cijeloj prici oko knjiga nesto smrdi,pa onda dragi prosvjetari shvatite i vi roditelje i neka ravnatelji malo pogledaju koga i kako uposljavaju,zasto se premalo u skolama vodi racuna o kodeksu oblacenja (nastavnika),kako pojedini nastavnici vrijedjaju djecu(dajem si za pravo ne navoditi ni svoje ,a ni njihova imena,jer i ja se bojim da mi dijete ne bude sikanirano,ali od strane takvih nastavnika),pa daj urazumite se malo,niste ni vi bogom dani,cast pojedincima,ali ima nastavnika koji nasu djecu ne mogu nista nauciti,jer ni sami nisu uceni!

 • NEZAPOSLEN
  Ja i mojih troje djece zivimo od ženinog porodiljnog 240KM (koji kasni6 mjeseci )a vi o vladi i školstvu svaka čast i jednima i drugima
  IMASE MORESE ŽIVI SE UŽIVA SE
  imali igdi kruv zaradit
  P.S SELJAK (jer da nisam umrlibi od gladi )

 • sve ok što piše u članku. Ali spominje li itko propuste koje rade profesori nad učenicima.Naravno ima profesora koji daju sve od sebe na svom radnom mjestu, ali puno je i onih koji ne zaslužuju ni dobiti veču plaću. Pr. profesorica, gospođa tzv. Kovinica kod koje djeca masovno padaju matematiku kao kruške. Ako kod jednog profesora uporno postoji isti problem i to iz generacije u generaciju, zar se ne bi trebao staviti na razmatranje njezin način rada i tražiti rješenje problema. Naravno jedino je rješenje poslati djecu na instrukcije, pa djeca tek onda mogu dobiti pozitivnu ocjenu. Kakav je to profesorski rad kad djeca ne razumiju njezino predavanje i tek prilikom instrukcija počinju shvaćati zadatke.Tolika naša djeca nisu degenerici da uporno ne shvaćaju matematiku.Zašto se dotišna profesorica onda zbog posljedica svog rada ne dosjeti dopunske nastave za određene učenike i tako ispravi svoje očite propuste iz godine u godinu,jer većina jadnih roditelja nemaju novaca za instrukcije, jer jedva priskrbe djeci i za sendvić. I kako onda dati podršku onima koji to svojim radom sigurno nisu zaslužili.

 • treba navesti imena svih sličnih predavača i onih koji predaju i slično matematiku fiziku pogotovo …. šteta upropaštenog vremena

 • znate šta ljudi moji,samo vi nastavite sa štrajkom možda i nešto postignete a šutnjom sigurno nećete.A prava djece su ugrožena odavnina,Druga osnovna škola u Klancu je strašna pa djeca nemaju ni ogradu od stanice do škole a prolaze svaki dan pokraj nabujale rijeke,i neće se ništa poduzeti dok se nedaj Bože nešto ne dogodi loše.A o prjevozu ne treba govoriti,strašno a još strašnije je što se prodaju cigarete na komad,i alkohol se toči djeci…A ti koji prodaju takva sranja i uništavaju život našoj dijeci,sve u zatvor triba strpati

 • mama zasto mom braci i seki nedaju učitelji da idu u skolu a vi im kupili one nove skupe pume od 30 km ,sad ce im okracat dok ih puste u skolubolje da ste kupili vrecu basna pa bi sad imali kruva ,zato su oni takvi a ja vidim kad ih ti vodis na privatne sate kod nih sa onim param sto zajmis u tete oni imaju dobre kuce,dobra auta,a oni i njihova dijeca ka da su na modnoj pisti,ZASTO

 • tajo zasto moji prijatelji drkaju na onu tetu sto se oblaci neadekvatno a predaje nam neki strani jezik,tajo jeli to dobro mogu li i ja

 • Bravo govorniče svaka ti je na mjestu ,samo nastavi
  Pravo na život i očuvanje života u školi je iznad svakog drugog dječjeg prava ,s nabujalom rijekom bez adekvatne ograde je prijeko ugroženo stropom koji samo što ne propadne su ugroženi …

 • tako je zato treba obustavit strajk i u skole a na raspustu opcina nek donira materijal i nema raspusta za prosvjetu nek zarade place nek rade tu ogradu i zastitu ,tako je pero

 • OTVARAJU VNAM OČI SVIMA DA VIDITE LOPOVE, A VI OPET PO PROFESORIMA
  BOŽE SAČUVAJ OVE SLJEPOĆE NARODE
  OTVORI NA ŽUPANIJI SE MJENJAJU PUNOM PAROM—–

 • tajkune di ti i kajko, i otkad i posta tajkun.Ako si taj onda pomozi prosvjetu koja posuđuje novac da ide na posao ili još bolje plati svoje radnike da i oni mogu doći na posao i doručkovati a za večeru i njihovu djecu se ionako brinu roditelji sa bjednim mirovinama.

 • pa pomoci ce mo prosvjeti tako sto ce mo im pomoc u nabavci materijala kao sto su beton,željezo,lopate itd da bi prosvjetni radnici mogli da rade tokom godine preko raspusta da placu zarade jer nije ured prema drugim strukam da pola godine primaju placu a leze kuci,dovoljno je u godini dva tjedna za bozic dva za ljeto odmora

 • ej ti gore, profesori imaju godišnjeg kao i svi uposleni u vlasti i sve rasporede i rad administrativnih poslova je odredio netko pametniji od tebe ,zbog nečeg što ti ne razumiješ niti možeš razumjeti, i zbog takvih je ovako i prosvjeti i onim što šute a poglaviti radnicima /roditeljima/ u privatnika,koji možda imaju 5 ili 7 dana odmora ,pa de to sredi da i ovi jadni radnici imaju i odmor 30 dana i doprinose i plaću,a okani se prosvjete koja posuđuje za gorivo i kiflu da može našu djecu učiti i čekati bolja vremena..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.