Pismo Berošu: Rade se svadbe s 200 ljudi, a moja majka ne može dobiti pomoć – Jabuka.tv

Pismo Berošu: Rade se svadbe s 200 ljudi, a moja majka ne može dobiti pomoć

Kći teško bolesne žene uputila je pismo ministru zdravstva RH Viliju Berošu u kojem ga upozorava kako se zbog epidemije zanemaruju teško oboljeli ljudi.

Pismo je objavio Zadarski.hr.

U borbi i mjerama koje trenutno provodite protiv virusa covid-19 potpuno ste zanemarili život i zdravlje ljudi koji se bore protiv drugih bolesti! Zbog uvedenih mjera protiv COVIDA 19 moja majka nije u mogućnosti liječiti se od posljedica moždanog udara, što će dovesti do pogoršanja stanja, a time i izazvati smrtne posljedice, upozorila je Beroša Violeta Topić, kći Ivke Topić, žene koja je imala moždani udar 22. ožujka ove godine, u jeku najvećih epidemioloških mjera.

Objasnila je kako su je kratko zadržali u bolnici pod izgovorom da se pacijenti ne zadržavaju dugo zbog opasnosti od zaraze.

Nakon tri tjedna moždani udar se ponovio i opet isto…bolnica, kratko zadržavanje i smještanje u dom. Nakon silnih zvanja i molbi dospijeva na listu čekanja za rehabilitaciju u Biogradskoj bolnici za ortopediju i na toj listi se nalazi već tri mjeseca, ispričala je zabrinuta kći.

Vi poštovani gospodine ministre dobro znate da se od posljedice moždanog udara liječi i ide na rehabilitaciju u roku od 30 dana jer se u tom roku postižu najbolji rezultati, a od moždanog udara moje mame je prošlo pet mjeseci. Zbog uvedenih mjera protiv covida-19 ni nakon brojnih pokušaja i molbi nismo uspjeli angažirati ni fizioterapeuta jer ne smije ulaziti u staračke domove. Znači – mi njoj nikako ne možemo pomoći da se oporavi od posljedica moždanog udara da se ne bi zarazila covidom-19, a to što će ona umrijeti od urinarne infekcije, vode u tijelu beskrajne tuge…to za sistem nema veze!!!

U situaciji u kojoj noćni klubovi rade do kasno u noć, prave se svadbe za po 200-300 ljudi,po plažama leži rijeka turista kao sardine….u staračkim dom ne može ući fizioterapeut!! Recite mi vi gdje je logika i tko odgovara za ovakvo stanje? Zbog navedenog vas molim da mi pomognete da nakon pet mjeseci smjestim mamu na Rehabilitaciju na Ortopediju u Biogradu i da nju stavite na listu prioriteta jer to ona i jeste, zaključila je Topić.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

    • Uzmu ti roditelja starog i jadnog uz tvrdnju da je to lako za rijesit samo da upala prodje.Nedaju ti doc ni sekundu ga vidjet , a on place.Nista se danima ne dogadja novo i informacije na kapaljku
      Htjeli smo uzeti starca neka kuci umre ako vec mora..
      Kakvo umiranje tvrdi lijecnik koji nazove za 2 dana i kaze pogorsalo se stanje.Kako pogorsalo hocete li ga operirat?? On kaze pa umro je jutros.Boze kako prezivjet …pomozi sve stare ili bolesne ljude…sve je dolje nenormalno.

  • Kao da je ovdje bolje? Nakon moždanog udara sam trebao na kontrolu i povadit sve nalaze .Poklopilo se s ovom loronom.Znate li da sam tri mjeseca kasnio s tim.Mogao sam crknuti stotinu puta dok su jedva nekako dopustili da uopće dođem u DZ. Svi ko fol za medije pričaju bajke ali ovo vam je živa istina.I kako ,ako imam otpusno pismo u kojem su navedeni termini,koji nalazi itd. mogu tako raditi. Zar ima teže dijagnoze od takve.Bilo je i panike možda, zbunjenosti ali bome i opstrukcije.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.