Pijani golub osvojio internet: Proglašen je za “Pticu godine”

Konzumiranje alkohola sa sobom često donosi neželjene nuspojave i opasnosti, a opijanje u krošnjama drveća može biti osobito opasno. Ali u nekim posebno čudnim slučajevima, može donijeti i nagradu.

Baš je sklonost alkoholu bio jedan od glavnih razloga zbog kojih je kererū golub s Novog Zelanda, inače ljubitelj fermentiranog voća, premoćnom većinom glasova proglašen za ‘Pticu godine u 2018.’

Kererū je autohtona endemska vrsta goluba koja živi na sjevernom i južnom dijelu Novog Zelanda. Ova velika ptica, koja može narasti oko 50 centimetara, proslavila se po cijelom svijetu zbog spektakularnih akrobacija u letenju i potpunog nedostatka bilo kakve samokontrole.

Udruga za očuvanje šuma i ptica koja je organizira ovo natjecanje za ‘Pticu godine’ opisuje kererū kao ‘nespretnu, pijanu, proždrljivu i glamuroznu’. 

I doista, sukladno reputaciji koja je prati, ova metalik zelena, sivobijela ptica doista uživa u životu, prenose 24sata.hr. U slobodno vrijeme, neumjereno uživa u trulom voću koje pronalazi na tlu. U sezonama kada je urod osobito dobar, znaju toliko pretjerati u fermentiranim voćkama da od alkoholiziranosti padaju s drveta, piše Insider.

Jednoga ljeta, zabrinuti građani redovito su pronalazili mrtvo pijane ptice i dovodili ih u sklonište.

Bile su pijane koliko netko uopće može biti, izjavio je Robert Webb, menadžer u Skloništa za ptice za New Zealand Herald.

Potpuno bizarno, ljudi su nam donosili pune ruke pijanih ptica, objasnio je.

(www.jabuka.tv) 


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.