“Pick-up point”: IKEA stiže u Split

Sredinom kolovoza pod Marjanom se, u prostoru svojevrsnoga aneksa City Center One, otvara splitska IKEA!

Pedantnim Šveđanima je za vjerovati jer, baš kao što su prije nekoliko mjeseci najavili dolazak u Split do kraja ljeta, u nedjelju se dobilo i konačnu potvrdu lokacije. Poslovni objekt zamišljen je kao “pick-up point“, mjesto na kojem će njihovi kupci moći preuzeti naručenu robu, a da ne plaćaju dostavu iz Zagreba, čime će se i cijena kupovine automatski sniziti, piše Slobodna Dalmacija.

Na novim kvadratima na prostoru gdje je danas parking zamišljeno je da se ovo IKEA-ino skladište prostire na oko 1500 metara četvornih, dok bi se naknadno uredilo i 1000 kvadrata izložbenoga prostora, gdje će se – umjesto da moraju dolaziti u Rugvicu – moći uživo “opipati” dio asortimana popularnoga namještaja.

“Ovim potezom tvrtka ‘IKEA Hrvatska’ želi kupcima na obali približiti svoja rješenja i omogućiti im razgledavanje željenih proizvoda prije same kupovine. To je, ujedno, u skladu s našom globalnom strategijom kojom kupcima želimo omogućiti što ugodnije iskustvo kupnje preko više različitih kanala”, kazao je za Slobodnu Dalmaciju prilikom najave dolaska u Split Igor Štefanac, menadžer za odnose s javnošću tvrtke ‘IKEA Hrvatska’.

Iako se u ovo predizborno vrijeme kandidati za gradonačelnika nabacuju idejom kako će upravo oni slavnu robnu kuću dovesti u Split, njezini vlasnici već ranije su najavili kako im je prije eventualnoga širenja u Hrvatskoj prioritet otvoriti objekte u Ljubljani, odnosno Beogradu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.