Petrov: Spremna lista kandidata za ministarska mjesta

Nakon sjednice Nacionalnog vijeća Mosta, koja je u ponedjeljak potrajala do kasno u noć, članovi tog tijela i izabrani saborski zastupnici u utorak ujutro nastavili su zasjedanje, a njihov čelnik Božo Petrov novinarima je rekao kako je lista kandidata za ministarska mjesta od sinoć spremna pa će se sada dogovarati “operativa”, raspored po saborskim odborima i odlazak njihovih kandidata na razgovor kod mandatara Tihomira Oreškovića.

“Na sastanku Nacionalnog vijeća razgovarat ćemo o operativi, Saboru, mjestima u Odborima, a dogovarat ćemo se i kada će naši kandidati ići na razgovor kod mandatara Oreškovića”, rekao je Petrov. Na na novinarsko pitanje kada će biti gotova lista ministarskih kandidata uzvratio je kako je ona od sinoć spremna.

Odbio je govoriti o konkretnim imenima, te o tome bi li na te funkcije trebali ići izabrani saborski zastupnici Mosta, rekavši tek kako su sve osobe koje predlažu stručne. “Na kraju će izaći samo ono ime koje bude usuglašeno jer je to korektno prema svim kandidatima”, pojasnio je Petrov.

Upitan postoji li nesuglasje s njihovim zastupnikom Ivanom Lovrinovićem, koji po tvrdnjama medija ne skriva ambicije da uđe u Vladu, Petrov je odgovorio kako ne vidi nikakvo nesuglasje. “Nesuglasje ne vidim da postoji. Svi su bili tu i normalno smo se dogovarali”, rekao je dodavši kako se puno toga piše u medijima što bi trebalo zanemariti.

Ružica Vukovac koja se u medijima spominje kao Mostov najizgledniji kandidat za mjesto ministrice poljoprivrede nije htjela tu informaciju ni potvrditi niti opovrgnuti. “Još ne znam, sad ćemo vidjeti”, rekla je Vukovac na upit hoće li biti ministrica poljoprivrede.

Ako bude prilike, kaže, to neće biti problem. “Ja jedina živim poljoprivredu i to je moja prednost, ali vidjet ćemo što će mandatar Orešković tražiti”, rekla je novinarima.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.