Peta medalja: Srebro za marke HP Mostar na filatelističkoj izložbi u Kini

Hrvatska pošta (HP) Mostar osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju za filatelistički izložak na Međunarodnom natjecanju poštanskih administracija koje su članice Svjetske poštanske unije i WNS sustava.

Natjecanje je održano u Kini (Macao), a odvijalo se u tri kategorije.

Prema godišnjem broju izdanja poštanskih maraka, HP Mostar spada u prvu skupinu (do 30 pojedinačnih maraka izdanih u jednoj godini).

Nagrađeni izložak sadržavao je 16 izložbenih listova pod zajedničkim nazivom “Marke Hrvatske pošte Mostar su promotori pravih životnih vrijednosti”. Za izlaganje izložaka u natjecateljskim razredima potrebno je slijediti određena pravila, filatelistički materijal izlaže se na posebnim listovima u zaštitnim folijama koje se slažu u izložbene vitrine.

Filatelističke izložbe i nagrade veliki su poticaj poštanskim operatorima da sve više ulažu u izdavanje zanimljivih maraka.

Osim srebra u 2018., HP Mostar je osvojila još četiri medalje na ovom natjecanju.

Zlatnu 2016. u Nankingu (Kina), dvije srebrne, i to 2013. u St. Petersburgu i 2015. u Singapuru te brončanu u Maleziji 2014. godine.

Peta medalja za filateliju Hrvatske pošte Mostar na Međunarodnom natjecanju UPU-a potvrda je dugogodišnjeg kvalitetnog rada, ali i poticaj da u budućnosti budemo još bolji, naveli su iz HP Mostar.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.