Pet životnih navika koje utječu na brže starenje

Naše dobre i loše navike doista utječu na kvalitetu našeg života, ali i na naš fizički izgled. Iako često ne platimo cijenu do tridesete, ona dolazi u zrelijim godinama, a jedna od visokih cijena loših životnih navika je i ubrzano starenje.

Iako su nuspojave pušenja, neredovne tjelesne aktivnosti i loše hrane već dobro poznate, posljedice ovih životnih navika su jednako kobne za naš izgled, prenosi Index.hr.

Prva od loših navika je prakticiranje dijeta s minimalnim unosom masti, pogotovo Omega 3 masnih kiselina. Manjak masti definitivno utječe na starenje kože i pojave bora prije nego ih očekujemo.

Izlaganje suncu bez zaštitnog faktora je također loša navika. Iako svi koristimo kremu na plaži, bitno je mazati se zaštitnim faktorom svakodnevno, pogotovo po licu jer sunce djeluje na našu kožu čak i zimi.

Život bez slatkiša je loša navika, tvrde znanstvenici. Iako ih ne treba konzumirati svakodnevno, koji red čokolade utječe na smanjenje stresa, a samim time i sprječava prijevremeno starenje.

Čokolada utječe na smanjenje stresa

Manjak sna je definitivno loša navika, odnosno stil života. Iako su mnogi od nas “naviknuli” organizam na minimalno spavanje, cijenu ćemo platiti umornim izgledom i pojavom bora i mrlja prije nego im je vrijeme.

Cijenu nedovoljnog sna ćemo platiti umornim izgledom i pojavom bora

Život ispunjen stresom ne samo da nas “ubija” psihički nego i fizički. Dokazano je da ljudi čija je svakodnevica ispunjena stresom brže stare i brže obolijevaju od raznih bolesti.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.