Pet tehnologija koje će ‘izumrijeti’ za pet godina zahvaljujući pametnim telefonima

Listu proizvoda koji će po predviđanjima izumrijeti za pet godina sastavio je američki magazin Time.

DVD playeri

Internet servisi za distribuciju i emitiranje programa kao što je Netflix u svijetu sve više dobijaju na značaju. I dok DVD playeri već godinama padaju u zaborav, tržište Blu-raya raslo je polako ali analitičari predviđaju da je 2013. godina bila posljednja godina u kojoj je zabilježen rast prodaje.

GPS uređaji u automobilima

Za manje od šest godina u svijetu je prodano 1.3 milijarde pametnih telefona. Kada se uzme u obzir da svaki od tih telefona u sebi sadrži sve kvalitetnije karte i navigaciju, nije ni čudo što se GPS uređaji sve slabije prodaju. Osobito kad se u obzir uzme cijena tih uređaja koja se kreće od sedamdeset do nekoliko stotina eura.

Dial-up Internet

Dial-up Internet još uvijek koristi 3 posto Amerikanaca. Međutim, širokopojasni Internet postaje sve dostupniji, a u SAD-u trenutno je aktualan program koji će brži Internet dovesti do čak sedam milijuna Amerikanaca.

Digitalni fotoaparati

Još jedna “smrt” za koju su krivi smartphoni je smrt digitalnih fotografskih aparata. Kada je 2010. godine Apple predstavio svoj iPhone 4, cijela priča o aparatima, kamerama i fotografijama zauvijek je promijenjena. Tako se kvaliteta snimaka napravljenih telefonima polako izjednačava sa snimcima digitalnih fotoaparata, a u pojedinim slučajevima ih i nadmašuje.

Ključevi za automobile

Ključevi za automobile, koji su desetljećima predstavljali svojevrstan statusni simbol, također će uskoro nestati. Ili će samo poprimiti novo obličje. Moguće je da će i njih zamijeniti smartphoni s obzirom na to da je sve više aplikacija za telefone koje zamjenjuju ključeve.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.