Pet savjeta za produktivnu uporabu mobitela

Mobiteli su tijekom radnoga vremena prepoznati kao jedan od načina ometanja našega rada. Ne samo da nas ometaju u radu, nego nas i često odvedu u potpuno novu sferu online marketinga, kupovine i informacija, zbog kojih se teško vratiti na zadani zadatak.

S druge strane, mobitele često nazivamo i našim pametnim uređajima. Zbog toga, smatramo da je pravo vrijeme da ih tako i krenemo koristiti. Pitate se kako?

Pronašli smo pet načina kako vaš mobitel pretvoriti u uređaj koji će isključivo služiti vama.

1. Iskoristite telefon da ostanete više fokusirani

Često vam se događalo da na telefonu poželite odgovoriti na samo jednu poruku i onda završite na Facebooku i kupujete si namirnice za dom, koje danas niste ni mislili kupiti? Razumijemo.

Zašto onda ne biste instalirali aplikaciju Freedom? Ona vam može pomoći da blokirate pojedine aplikacije tijekom dana, tako da vam zvuk telefona koji upozorava da vam je stigla nova poruka na Viber neće oglašavati od 8 do 12 sati.

2. Iskoristite ih kako biste bolje tempirali vrijeme

Podijelite si dan tako da npr. dnevno imate mogućnost koristiti telefon jedan sat. Pola sata, na primjer, ostavite za poslovne razgovore, 10 minuta za razgovor s kolegama, a 20 za odgovaranje na e-poštu. Postavite si alarm koji će vam jasno označiti da je vrijeme da se nakon tih sat vremena vratite za laptop.

3. Iskoristite ih za brzo slanje e-pošte

Ponekad je potrebno da na pojedina e-pisma odgovorite kratko i brzo. U tim trenucima, koristite telefon i pišite dok čekate dizalo, dogovor ili kolegu na kavi. Ako nemate internet, spremajte draft. Jesmo li spomenuli da imate danas i brojne aplikacije koje vam omogućavaju da vašu Gmail poštu pošaljete kada želite i unaprijed postavite vrijeme slanja?

4. Iskoristite ih za TO-DO liste

Mobitel je odličan podsjetnik na brojne obveze, zapisivanje istih i pamćenje vaših ideja. Preuzmite aplikacije koje vam pomažu bolje organizirati vrijeme.

5. Iskoristite ih za rad

Na vašem pametnom telefonu danas možete instalirati i brojne aplikacije koje vam pomažu kreirati prezentacije, pisati članke, crtati. Zašto onda dok čekate na prijevoz ne biste napravili i prvi slajd vaše prezentacije?

(Manager.ba)

Komentiraj: