Peršić: Za reprezentaciju bih nastupao, ako treba, i s jednom nogom

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu navečer je u Tuzli završila je prvi dio priprema uoči predstojećih kvalifikacija za Eurobasket 2017.

Izbornik Damir Mulaomerović igrače koji konkuriraju za utakmice s Rusijom i Švedskom provjerit će na turniru u Celju, dok će tijekom drugog dijela priprema, u Svetom Martinu na Muri, priopćiti kojih 12 igrača će biti prijavljeno FIBA-i za kvalifikacije koje počinju 31. kolovza utakmicom protiv Rusije.

Među igračima koji se nadaju da će se naći na spomenutom popisu je i Dalibor Peršić, bivši igrač Sloboda Dite, Širokog, Studenta, Šibenika, Slobode, Temišvara i Sparsa.

”Za mene je velika čast što sam pozvan u reprezentaciju BiH. U dresu s državnim grbom debitirao sam relativno kasno, s 26 godina, ali unatoč tome, s velikim uzbuđenjem doživio sam poziv u reprezentaciju izbornika Damira Mulaomerovića. Dolazim nakon što sam zaliječio tešku ozljedu, ali za državnu momčad nastupio bih, da treba, i s jednom nogom”, kaže Peršić za Fenu.

Velika mu je želja zaigrati u kvalifikacijama u kojima će duel s Rusima biti upriličen u tuzlanskom Mejdanu.

”Bila bi velika stvar za mene da kao reprezentativac prvi put nastupim u dvorani u kojoj sam počeo i izgradio karijeru. Mislim da je tuzlanska publika veličanstvena i da će nam biti od velike pomoći protiv Rusije”, navodi 30-godišnji košarkaš.

Peršić je uvjeren da će se BiH plasirati na Eurobasket, unatoč otkazu nekolicine pozvanih košarkaša.

”Svima je jasno da su Rusi veliki favoriti u našoj kvalifikacijskoj skupini. Odazvali su im se svi NBA igrači. Po kvaliteti, spadaju u Top 5 u Europi. Tu je i nezgodna Švedska s našim trenerom Bosnićem. Bit će zaista teško, ali protiv njih ne smijemo kiksati. Priliku ćemo tražiti protiv Rusije u Tuzli i uvjeren sam da možemo ostvariti dobar rezultat”, uvjeren je Peršić.

Za pripreme u Tuzli kaže da su bile jako kvalitetne, ali i naporne.

”Izbornik je napravio sjajnu atmosferu, uz veoma dobre i zanimljive treninge. Bilo je i testiranja, a sada sve češće radimo ‘pet na pet’. Došli su skoro svi igrači koji su nam bitni, a kad se priključi Mirza Teletović bit ćemo neugodan protivnik bilo kojoj europskoj reprezentaciji”, zaključio je Peršić.

Reprezentacija BiH u četvrtak ujutro otputovala je na turnir u Sloveniju, a 5. kolovoza snagu će isprobati u susretu s Belgijom, koji se igra u Celju.

(Fena)

Komentiraj: