Pero Gudelj idućeg tjedna napušta Odjel intenzivne njege

Izaslanstvo gospodarstvenika, predvođeno predsjednikom Alojzom Mlakićem, jučer je posjetilo Univerzitetski klinički centar Sarajevo i zanimalo se za zdravstveno stanje viteškog poduzetnika Pere Gudelja.

Doktor Mersad Baručija, specijalist neurokirurgije, rekao je viteškim poslodavcima da je zdravstveno stanje Pere Gudelja stabilno i da ide u pozitivnom smjeru.

Uzima hranu

– Iznenađujuće dobro napreduje oporavak Pere Gudelja. Prihvaća hranu i nadamo se da ćemo ga idućeg tjedna premjestiti iz intenzivne njege na bolnički odjel. Molimo njegove prijatelje i poznanike da ne dolaze u posjete jer ga na taj način uznemiravaju, a to ga strašno iscrpljuje i umara – rekao je dr. Baručija. Glasnogovornica UKC Sarajevo Muamera Šehić rekla je za Večernji list kako je primjetno poboljšanje Gudeljeva zdravstvenog stanja, ali kako se još uvijek ne može objaviti informacija da je pacijent izvan životne opasnosti.

– Ozljede koje pacijent ima su zaista teške i opasne, tako da još uvijek ne možemo tvrditi kako je on izvan životne opasnosti. Liječnički tim je i dalje stalno uz njega, prati se stanje. Liječnici su zadovoljni, ali unatoč svim poboljšanjima, tim nastavlja pratiti konstantno njegov oporavak. Mi se iskreno nadamo kako ćemo u konačnici imati potpuno oporavljenog pacijenta koji će se vratiti normalnom životu – rekla nam je glasnogovornica UKC Sarajevo. Nitko još uvijek ne može ili, pak, ne želi predvidjeti koliko će vremena biti potrebno za Gudeljev oporavak i kako bi proces mogao teći. U međuvremenu, sarajevski mediji su objavili kako je Gudelja u bolnici posjetila i obitelj, te kako je on s njima komunicirao.

Prema njihovim informacijama, oni su se u posjetu zadržali desetak minuta, a nakon toga su, vjerojatno po preporuci liječnika, napustili bolnicu. Za očekivati je kako će brojna rodbina i prijatelji Pere Gudelja poslušati savjet liječnika, te kako u ovome trenutku neće dolaziti u posjete u sarajevsku bolnicu.

Poruka javnosti

– Jasno nam je da je riječ o javnoj osobi, osobi koja ima mnogo prijatelja, zaposlenika, rodbine… Ipak, oni trebaju biti svjesni kako je na pravom mjestu zdravlje pacijenta i njegov oporavak. Stoga su liječnici jučer naglasili kako je Gudelju potreban odmor, kako se ne smije iscrpljivati posjetima.

Razumijemo potrebu i želju svih da ga vide, daju potporu u ovim teškim trenutcima, ali naša je preporuka da mu u posjete dolazi samo najuža rodbina, barem dok se pacijentu ne vrati snaga i dok se ne oporavi – poručili su iz sarajevske bolnice. S druge strane, iz MUP-a je objavljeno kako još uvijek nije došao nalaz parafinske rukavice i kako se još sa stopostotnom sigurnošću ne može reći da je riječ o pokušaju samoubojstva. Uostalom, očekuje se kako će i Gudelj istražnim tijelima reći što se sve događalo u trenutku ranjavanja. Gudelja posjetili gospodarstvenici iz Viteza i obitelj će dolaziti u posjete u sarajevsku bolnicu.

Poruka javnosti

– Jasno nam je da je riječ o javnoj osobi, osobi koja ima mnogo prijatelja, zaposlenika, rodbine… Ipak, oni trebaju biti svjesni kako je na pravom mjestu zdravlje pacijenta i njegov oporavak. Stoga su liječnici jučer naglasili kako je Gudelju potreban odmor, kako se ne smije iscrpljivati posjetima. Razumijemo potrebu i želju svih da ga vide, daju potporu u ovim teškim trenutcima, ali naša je preporuka da mu u posjete dolazi samo najuža rodbina, barem dok se pacijentu ne vrati snaga i dok se ne oporavi – poručili su iz sarajevske bolnice. S druge strane, iz MUP-a je objavljeno kako još uvijek nije došao nalaz parafinske rukavice i kako se još sa stopostotnom sigurnošću ne može reći da je riječ o pokušaju samoubojstva. Uostalom, očekuje se kako će i Gudelj istražnim tijelima reći što se sve događalo u trenutku ranjavanja.

(Večernji list)

1 komentar

Komentiraj: