Perković u suzama: Ljuta sam samo na sebe

Ljuta sam samo na sebe, nije kriva ni kiša, ni klizavi krug, ni Ahilova tetiva već isključivo samo ja.

Ti moraš doći tu najspremniji. Nitko te ne pita, nitko ne pita one cure jesu li bile ozlijeđene. Nitko ne pita ni mene. Mislim da sam se borila koliko sam mogla, rekla je Sandra Perković rasplakavši se tijekom davanja izjave za HRT.

Najbolja hrvatska atletičarka osvojila je četvrto mjesto u finalu bacanja diska na Olimpijskim igrama u Tokiju ostavši tako bez medalje nakon što je osvojila zlato u Londonu i Rio de Janeiru.

Od prvog dana kad smo došli u Tokio nije to kao treba biti. Ali nisam se dala isprovocirati s ničim, borila sam se da na mene ne utječu niti loši uvjeti treninga, ni izolacija… Sama sam kriva jer samo ja držim disk u ruci. U prvom hicu mi je disk iskliznuo iz ruke, svi diskovi su bili mokri, a ja umjesto da se smirim i koncentriram, ja pokušavam baciti stotinu metara. I što se dogodi? Pala je kiša. I ne možeš napadati, ja nisam napadala broncu ni srebro, ja sam borac, ja napadam samo zlato, rekla je Perković kroz suze u utrobi Olimpijskog stadiona.

Perković je u Tokiju imala priliku postati prva atletičarka u povijesti koja je na Olimpijskim igrama osvojila tri zlatne medalje u jednoj disciplini. Sandra je na OI u Londonu 2012. osvojila zlato sa 69.11 metara, četiri godine kasnije u Rio de Janeiru sa 69.21, dok je u Tokiju nažalost, bila četvrta sa 65.01.

Od Rija se borim sa svakakvim vragovima, pa Ahilova tetiva, pa leđa, sa svime mogućim, a onda kad trebati doći ovdje, uživati u Igrama, ja osvojim četvrto mjesto. Ne znam, kao da se bojim, dobra sam na treningu, ali na natjecanju… možda je ta pauza zbog koronavirusa. I kad trebam nešto pokazati ja sam četvrta. U redu, ne moraš biti drugi… ali četvrti. Kao da netko hoće reći da još nije kraj, Sandra nisi sve napravila i to je to.

Finale je otvorila s rezultatom 62.53 m što je bio peti rezultat prve serije, u drugoj seriji je pogodila mrežu, a onda je uslijedila pauza zbog jakog pljuska koji se srušio na Olimpijski stadion u Tokiju.

Prekid je trajao skoro sat vremena, a Sandra se na bacalište vratila s rezultatom 65.01 probivši se na četvrto mjesto.

Nažalost, četvrta serija je donijela slab hitac pa je Sandra napravila prijestup, a ni peta serija nije donijela ništa dobroga, pogodila je mrežu. U posljednjem pokušaju bacila je 63.25 što nije bilo dovoljno za odličje.

Ma bila sam spremna. I onaj peti hitac, odlučila sam pustiti ručnu i onda ga zabijem u mrežu. Samo da je on izašao pa da je otišao na 68 metara izvan segmenta. A zadnji, kao da bacam neki kvalifikacijski hitac… stvarno mi je žao, neutješna je bila Perković.

Sandra Perković ostala bez medalje

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Ma ..sto reci?
    Stvarno ne pljujem po njoj jer je puno ostvarila do sada ali brate cudna je u zadnje vrijeme.Blebeta,prica..mumlja i umjesto da trenira ko i sa prvim i najboljim trenerom Ivančićm ona sto reče ovaj gore s bosancem hopa cupa..E ne ide to tako i upamti tvoje je proslo.Budi sretna i s tim 4.mjestom jer ni to sada nisi baš pretjerano zasluzila.A to sta ces ti za 3 godine bumo videli.Nastavis li raditi ko sto radis sada,tuci graščinu i pozdravi se sa vrhunskim rezultatima.

  • ee baš to, uz ova dva gore komentara s kojima se slažem nadodajem i to da je očigledno bilo čim je stala kukati i jadikovati pred natjecanje, i blebetati ovo ono te joj ovo smeta te ono, to je bio jasan znak da nešto ne štima kod nje, izgleda da njeno vrijeme laganini prolazi, ..teško je nadjačati loši mentalitet koji te koči, no nek bude sretna s rezultatom

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.