Pep Guardiola bi mogao biti nasljednik Titea

Pep Guardiola uskoro bi mogao dobiti ponudu za novi posao. Brazil želi Španjolca na svojoj klupi nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, a sigurni su da će trener Manchester Cityja to i prihvatiti.

Sadašnji izbornik Brazila Tite je nedavno šokirao odlukom da odlazi.

Odlazim nakon Svjetskog prvenstva. Nemam razloga lagati. Nemam više potrebe pobjeđivati. Osvojio sam sve u svojoj karijeri, a jedino što nedostaje je Svjetsko prvenstvo, rekao je Tite.

Brazil je i u Kataru jedan od favorita, a nakon Mundijala bi Titea mogao zamijeniti Guardiola. Brazilski nogometni savez se sprema poslati i službenu ponudu za Pepa, a navodno su već počeli i razgovori s bratom i menadžerom trenera City Pereom Guardiolom, piše Marca.

Brazil želi ponuditi Pepu četverogodišnji ugovor koji bi istekao nakon Svjetsko prvenstva 2026. godine, a nude mu 12 milijuna eura godišnje što je dosta manje od 20 milijuna koliko sada zarađuje na klupi engleskog velikana. Usprkos tome, u Brazilu su poprilično sigurni da će Guardiola pristati.

Pep sa Ciytjem ima ugovor do 2023. godine pa ostaje i pitanje hoće li mijenjati sredinu sada ili tek nakon idućeg ljeta. Guardiola je ranije rekao kako ga privlači rad u reprezentaciji.

Idući korak će biti neka reprezentacija ako to bude moguće. Moram se malo odmoriti od sedam godina u Cityju. Moram stati i gledati, učiti od igrača i možda je baš to put kojim ću krenuti. Volio bih voditi momčad na Euru, Copa Americi i Svjetskom prvenstvu, rekao je Guardiola koji je pomalo i izbjegao odgovor na direktno pitanje o klupi Brazila:

Riječ je o fantastičnoj momčadi. Brazil je uvijek jaka ekipa i među favoritima su. Uvijek je bilo tako i uvijek će biti, poručio je Guardiola.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.