Pendeš: Više plaće i služba do 40. godine motivirat će Hrvate za služenje u OSBiH | Jabuka.tv

Pendeš: Više plaće i služba do 40. godine motivirat će Hrvate za služenje u OSBiH

Ministarstvo obrane BiH ponovno je raspisalo natječaj za primanje vojnika s profesionalnim statusom u Oružanim snagama BiH. Ministrica obrane BiH Marina Pendeš ističe da je predviđen prijem vojnika iz reda hrvatskog naroda na ukupno 261 ispražnjeno formacijsko mjesto u OS BiH.

U Oružane snage bi ih prije svega trebala motivirati činjenica da se prijavljuju kroz puk koji baštini tradiciju Hrvatskog vijeća obrane kao oružane sile koja je osigurala opstanak ovoga naroda. To je jedan od razloga, izjavila je Marina Pendeš, ministrica obrane BiH za Večernji list BiH.

Drugi je, po njezinu mišljenju, to što je izmjenama zakona povećana gornja starosna granica s 35 na 40 godina za aktivno angažiranje vojnika u službi.

To je, po mome mišljenju, bio jedan od glavnih razloga zbog čega se mladi ljudi nisu htjeli prijavljivati. Naime, oni nisu u potpunosti vidjeli svoju budućnost u Oružanim snagama BiH jer su nakon toga morali pronalaziti novi posao, prekvalificirati se. I treće, jedna od najvažnijih stvari kao motivacija za angažiranje u OS BiH jest da bi se uskoro trebale usvojiti izmjene zakona koje bi trebala povećati plaće vojnika, najavila Pendeš, prenosi HMS.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

  • Tu vojsku ODMAH treba ukinuti. Ona ne služi nikomu i ničemu. Da sutra zapuca: Srbi bi na jednu, Hrvati na drugu, a muslimani na treću stranu. Prema tomu….

  • Marina eto prilike zaposli svoju robinu i rodbinu pokiticara. Vasi u oolitiku, Eronet, Elektro, i razne drzavne funkcije, agencije a sirotinju u vojsku. Pametni momci, bolje u Njemacku nego u vojsku pa da se vi sa njima poigravate i saljete ih gdje vam volja…

  • Eto nek ti rodjaci i rodice idu u tu tvoju vojsku, radije bi u Mongoliji ovce cuvao nego riskirao zivot za “nase” interese

  • Trebal šta uletit Marina sad tebi u đep il nekom drugom jer imam dvoje djrce nisu mogla prije šest godina pa da ih sad uvalim kad jebprišs vaka

  • Ti tako sposobna na celu toga ministarstva ne mozes i neces motivirati niti jednog pravog hrvata… Da si ti prava osoba i hrvatica u tom ministarstvu i u toj vojsci nebi mogli biti i obnasati visoke funkcije, imati velike cinove uz tvoj potpis i blagoslov oni pripadnici Armije BiH- ne koji su cinili ili naredili ili znali a nista nisu poduzeli da to sprijece zlocine nad hrvatima SredisnjeBosne, Sarajeva, Zenice, Hercegovine itd. A takvih je bilo i ima ih i sada na desetke. Selmo Cikotic je bio min. obrane Vojske BiH- ne u vrijeme vase koalicije HDZ – ce i SDA- je, da ne spominjemo sada savjetnika min. boraca Serifa Patkovica i druge. Za te ljude se vezu strasni zlocini pocinjeni nad hrvatima od Bugojna, Lasvanske Doline do Zenice…

  • u toj armiji treba biti 65%Bosnjaka obzirom da ovi ostali nisu bas lojalni i zapucace u ledja,bude li doslo,stani-pani!

Komentiraj: