PC prodaja slaba, Apple raste

Najnoviji podaci analitičkih tvrtki IDC i Gartner otkrivaju kako pada prodaja PC računala. U odnosu na prošlu godinu, PC prodaja je pala za oko 10 do 12 posto. Međutim, Apple prodaja je pokazala trendove rasta i to za 16,1 posto prema IDC-u.

U odnosu na prošlu godinu, Apple je skočio s 5,9 posto u drugom tromjesečju 2014. na 7,8 posto u drugom tromjesečju 2015. Zanimljiv je podatak kako je Apple jedini proizvođač gdje se vidi stvarni rast isporuke računala tijekom godina i to već spomenutih 16,1 posto.

Možda vas interesira i vijest kako je Apple tijekom kvartala (lipanj 2014) prodao 4,4 milijuna Macova i ostvario 5,5 milijarde dolara prihoda pa će biti zanimljiva usporedba s rezultatima u 2015. godini.

Apple se ne da i nanosi velike gubitke PC-u koji se iz godine u godinu urušava. PC industrija se nikako ne može oporaviti, a Apple Mac i dalje „melje“ te pokazuje trendove rasta iz godine u godinu. Očito postoji neka dobra vibra u tom Appleu da mu tako sjajno ide.

Prije svega tu treba napomenuti sposoban i educiran menadžment bez kojega Apple Mac ne bi postizao ovakve uspješne rezultate. Dosta se tu radi i o pozitivnom imidžu same tvrtke, a Apple ga ima na razbacivanje. Mac je nešto posebno, nešto sveto….i korisnici su to prepoznali….

(www.ictbusiness.info)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.