Pava Ćorić otvorila dušu: Iskreno o životu u Mostaru i preseljenju u Zagreb

Mlada glazbenica Pava Ćorić gostovala je kod Barbare Grgić u podcastu Beli Zagreb Grad u kojem je progovorila o svom djetinjstvu, prvim koracima u svijetu glazbe, odrastanju u Mostaru, angažmana u Talvi Tuuli bendu s Vinkom Ćemerašem i razlozima preseljenja u Zagreb.

Sada kad na to gledam, iako mi isto nekad dođe ‘što ja radim sa svojim životom? Mogla sam ostati na faksu i zaposliti se normalno’, zvuči mi smiješno jer – došla sam iz Mostara u Zagreb, nisam otišla na drugi kraj svijeta. No, opet – u tom trenutku mi je to bilo jako daleko od kuće i jako sam malo ljudi znala u Zagrebu i morala sam sve sama. Znam da bi se našla u tramvaju, gdje su sve emocije najjače, i samo bih se vraćala kući i uhvatila bi me velika anksioznost. Sve te stvari preplave odjednom, no to s vremenom prođe i izboriš se sam sa sobom i vidiš da stvari sjedaju na mjesto, rekla je Pava.

Inače, tri tjedna nakon što je samostalno objavila svoj prvi singl “Ponekad”, mlada kantautorica Pava potpisala je ekskluzivni ugovor s diskografskom kućom Croatia Records.

Bila sam jako počašćena i sretna što su u ”Ponekad” prepoznali ono što sam htjela da se vidi. Oni su to prepoznali i ponudili su mi ugovor koji sam objeručke prihvatila. Zadovoljna sam kako radimo i imam super tim, naglasila je.

Kako je bilo odrastati u glazbenoj obitelji? Jesu li se susjedi tužili na buku? Zbog čega za duhovnu glazbu u javnom prostoru nema previše mjesta? Što misli o stanju na hrvatskoj glazbenoj sceni? Što je najgore što se može dogoditi jednom glazbeniku? Čime se sve bavila prije nego što se priključila Vinku Ćemerašu i postala dio Talvi Tuulija? Kada je i kako nastao njezin prvi singl ”Ponekad” i kako se osjećala prilikom potpisivanja ugovora za najveću izdavačku kuću u Hrvatskoj, pogledajte u trećoj epizodi podcasta Beli Zagreb Grad.

Beli Zagreb Grad podcast svojevrstan je nastavak istoimenog projekta koji se 2017. godine pojavio na društvenim mrežama. Barbara Grgić u jeku pandemije Covid-19, netom nakon prošlogodišnjeg potresa u Zagrebu, pokreće i istoimeni portal koji je oaza pozitivnih vijesti iz kulture i umjetnosti.

Pogledajte spot za novi singl mostarske kantautorice Pave

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.