Parovi koji se više svađaju zapravo se jako vole

Prema nedavnim istraživanjima, 44 posto bračnih parova vjeruje da im rasprave i svađe više od jednom tjedno pomažu u dugotrajnom održavanju zdravih i produktivnih veza.

Ustvari, parovi koji se često svađaju, naravno – uvijek na (relativno) miran način, vjerojatnije će ostati zajedno od onih koji to ne čine jer, unatoč svim malim nesporazumima, znaju da je njihova ljubav istinita i iskrena, prenosi Zdravlje plus.

Znak zrele veze

Stalno izbjegavanje sukoba definitivno nije najbolji način za izgradnju dugotrajne veze. Suprotno tome, ako tijekom rasprave možeš jasno reći što mislite, to znači da ste spremni svoju ljubav podići na drugu razinu.

Zreli ljudi ne pribjegavaju ni osobnim napadima ni vikanju. Umjesto toga, uvijek pokušavaju postići kompromis i poboljšati svoj odnos uz pomoć zdravog argumenta.

Znak da vam je stalo

Naravno, bilo bi puno lakše samo zatvoriti oči pred nekim partnerovim navikama koje vas izluđuju. Ali činjenica da ste spremni izdržati svu nelagodu svađe za postizanje boljeg rezultata u budućnosti može biti znak vaše istinske ljubavi.

Drugim riječima, prepiranje znači da ste posvećeniji. Sjetite se samo – koliko često se svađate s roditeljima ili braćom i sestrama? Isto vrijedi i za vašeg partnera: ako se puno svađate i uvijek to prebolite, to znači da s voljenom osobom vidite širu sliku.

Lakša komunikacija

Partneru je potrebno pristupiti otvorenog uma, preuzimajući odgovornost za svoje postupke i pažljivo slušajući jedno drugoga.

Budući da je prepirka jedna od glavnih i najiskrenijih oblika komunikacije, ona uistinu pomaže ubrzati osjećaje bliskosti, povjerenja i povezanosti te naučiti vašeg partnera kako produktivnije komunicirati s vama.

Znak zdrave veze

Psiholozi vjeruju da postoji 7 ključnih točaka zdrave i sretne veze, a svađa je jedna od njih. Zapravo, ako se par nikad ne svađa, to je najvjerojatnije znak da s njima nešto nije u redu.

Svađa pomaže parovima da preispitaju svoje vrijednosti i osjećaje raspravljajući o stvarima koje su im važne. Međutim,vaš bi argument trebao biti zdrav i neborben – uvijek pokušaj iznijeti svoje stavove bez prozivanja i povišenja glasa.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.