Parkovi Ljubuški ulažu 80.000 maraka u novu vodovodnu mrežu – Jabuka.tv

Parkovi Ljubuški ulažu 80.000 maraka u novu vodovodnu mrežu

Javno poduzeće Parkovi d.o.o Ljubuški će do kraja listopada uložiti 80 000 maraka u izgradnju nove vodovodne mreže. Radi se o vodovodnoj mreži u selima Bijača i Grabovo Vrilo. Radovi na izgradnji vodovodne mreže na Bijači već su u punom jeku, a završetak istih se očekuje krajem idućeg tjedna.

„Izgradnjom 2,5 kilometara nove vodovodne mreže, vodu će po prvi put dobiti mještani zaseoka „Galići“ i „Ćuže“. Završetkom ovog projekta vodovodni priključak na gradski vodovod dobit će ukupno 20 kućanstava u ovom dijelu općine Ljubuški“, navodi se u priopćenju JP Parkovi d.o.o Ljubuški.

Radi se o investiciji od 40 000 maraka. Zanimljivo je spomenuti kako će ovim projektom priključak na gradski vodovod dobiti i poznati bivši hrvatski nogometaš i reprezentativac Mario Stanić, čija se kuća nalazi na Bijači.

Radove na ovom dijelu vodovodne mreže izvodi tvrtka Mina d.o.o Grude, a sredstva je u cijelosti osigurala tvrtka JP Parkovi d.o.o Ljubuški. Priključak na gradski vodovod do kraja listopada dobit će i mještani Grabova Vrila.

„Po završetku radova na vodovodnoj mreži na Bijači, kreće se s izgradnjom vodovodne mreže u Grabovom Vrilu“, navode iz JP Pakovi d.o.o. Završetkom radova vodu će dobiti 15 domaćinstava, a dužina nove vodovodne mreže je 1 kilometar. Kako se radi o zahtjevnijem terenu, izgradnja vodovodne mreže u Grabovom Vrilu će također koštati oko 40 000 maraka.

„Budući da će se kanali za postavljanje cijevi morati kopati na samoj magistralnoj cesti, radi se o zahtjevnijoj dionici, a samim time i skupljoj“, navodi se iz JP Parkovi d.o.o Ljubuški. Puštanje u pogon nove vodovodne mreže očekuje se krajem listopada.

Inače, JP Parkovi d.o.o Ljubuški su početkom ljeta u pogon pustili 3,5 kilometara nove vodovodne mreže, kojom su omogućili mještanima Crvenog Grma i Prologa da imaju urednu vodoopskrbu vodom iz BiH. Također, voda je dovedena i mještanima Orahovlja.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.