Par stilskih trikova za uređenje male blagovaonice

Uređenju blagovaonice također pristupamo s puno pozornosti, budući da je ona rezervirana za okupljanje cijele obitelji, ali i vikend druženja s prijateljima. Kako bi bila ugodna, funkcionalna i maksimalno iskorištena važno je pripaziti na nekoliko detalja. A ako ste ograničeni brojem kvadrata, bez brige, uz ovih par trikova vrlo kako ćete joj dati toplinu koju i zaslužuje.

Postoje tri važne stvari na koje trebate obratiti pozornost pri uređenju ovakvih blagovaonica – veličina stola, osvjetljenje i detalj koji će ju vizualno razdvojiti od ostalih prostorija u domu, piše Modamo.info.

Kada govorimo o obliku stola – ovalni ili okrugli stol bit će ugodan i praktičan odabir. Dodatan plus je ako je stol na razvlačenje. Vizualno će najbolje izgledati stolovi izrađeni od stakla, budući da stvaraju dojam većeg prostora, a ako je stol u blizini zida, umjesto stolica možete dodati i klupu i tako dodati više opcija za sjedenje. Svijetle boje i prirodna svjetlost također pridonose stvaranju prozračnog prostora.

A ako u blagovaonici nemate dovoljno prirodnog svjetla, sličan efekt dobit ćete s efektnom visilicom s jačim intenzitetom rasvjete koju možete postaviti iznad stola, a u blizini dodajte samostojeću svjetiljku.

Kada govorimo o vizualnom razdvajanju od ostalih prostorija u domu, tepih će biti sjajan odabir. Kao dodatan šalabahter u uređenju, pronašli smo nekoliko inspirativnih ideja na Pinterestu koje dokazuju da je za lijepo uređenu blagovaonicu potrebno tek nekoliko smjernica, malo mašte i par ključnih komada.

(www.jabuka.tv) Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.