Papa vodio misu sa zatvorenicima i izbjeglicama

Papa Franjo otišao je u nedjelju iz Vatikana kako bi predvodio misu u crkvi u Sassiji sa zatvorenicima, izbjeglicama i medicinskim osobljem na Svetkovinu Božjeg milosrđa.

Misi u crkvi Svetog duha u Sassiji, nedaleko od Vatikana, slavio je pred oko 80 ljudi koliko je dopušteno mjerama protiv pandemije koronavirusa.

Prošle godine Papa je ondje predvodio misu bez vjernika na Drugu vazmenu nedjelju (Bijelu nedjelju), svetkovinu Božjeg milosrđa koju je 2000. ustanovio papa Ivan Pavao II.

Ove godine na misi su bili zatvorenici dva rimska zatvora, pritvora za mlade, centra za izbjeglice iz Sirije, Nigerije, Egipta te medicinske sestre iz obližnje bolnice, među kojima su i redovnice.

U propovijedi je duhovni poglavar 1,3 milijarde katolika u svijetu naglasio važnost da kršćani ne budu ravnodušni na osobe koje ih okružuju.

Sestro, brate, želiš li dokaz da je Bog u tvom životu? Razmisli vidiš li rane onih pokraj sebe, rekao je Papa.

Ne budimo ravnodušni. Nemojmo živjeti vjeru napola, uzimajući, ali ne pružajući. Dotaknulo nas je milosrđe, budimo milosrdni, dodao je.

Papa (84), koji je primio cjepivo protiv covida-19 prije puta u Irak početkom ožujka, nije nosio zaštitnu masku tijekom mise, kao ni oni koji su čitali Bibliju, piše Hina.

Svi ostali u crkvi, uključujući djecu iz crkvenog zbora i druge svećenike, nosili su maske.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

        • Hoće li “život biti sretan” nije sasvim sigurno, sreća je uostalom iracionalan pojam, ali da ćeš biti katolik ako slušaš šta papa kaže, to je sigurno. Kršćani vjeruju da je Bog reprezentiran kao 3 u 1, kao Trojstvo, ili Trojica kako bizantinci misle, a katolici vjeruju da je papa izabran direktno po Trećem, a predstavlja Drugog na zemlji. Drugi je na nebesima, sjedi s desna Prvom i pripravlja neke stanove, a Treći proizilazi iz Prvog i Drugog, mada je bradati Porfirije rekao kako Treći zapravo prolazi kroz Drugog pa je interesatno sada je li Treći zapravo prolazi ili proizilazi, i hoće li se šta tu uspjeti dogovoriti bez rata i klanja međusobne svađe i huškanja vjernih stada na Balkanu tj. Mediteranu odnosno na Preziđu kršćanske Europe, odnosno na preziđu kršćanstva i preziđu dekristijanizirane ateističke Europe.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.