Papa u obračunu s birokracijom: Krštenje ne smije biti uskraćeno

Katoličko krštenje ne smije se uskratiti nikome bez obzira je li status roditelja djeteta reguliran prema katoličkom nauku, rekao je Papa u petak, u oštrom obračunu s ”birokracijom” u Crkvi.

”Krštenje se ne uskraćuje”, ponovio je papa Franjo tisućama svećenika okupljenima u bazilici sv. Ivana Lateranskog u Rimu. Ispričao je kako se zapanjio u Buenos Airesu kada je svećenik odbio krstiti dijete samohrane majke.

”Kako je to moguće? Ta jadna djevojka bila je hrabra, sama je, bez potpore partnera rodila dijete, a Crkva ga odbija krstiti? Tko smo mi? Puritanci? Kada Crkva postaje birokrat i slijepo se drži slova zakona, tada ona postaje maćeha, a trebala bi biti majka”, rekao je Franjo u improviziranu govoru.

”Ne plašite narod Bogom u moralizatorskim propovijedima”, već ”mu govorite o Isusu”, rekao je Franjo nekoliko puta okupljenima.

Lošeg svećenika usporedio je s lošim činovnikom javne službe koji točno u 13 sati zatvara svoj šalter i osoran je prema ljudima kojima bi trebao služiti.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Danas je predlozio da katolici i pravoslavci slave Uskrs zajedno..to je najveci pomak u tisucu godina..svaka cast..do ujedinjena..da mi je to docekati pa umrijeti.mi smo krscani..ista vjera..

  • uCrkvi se u zadnjih tisuću godina, nataložio i kao mlinski kamen oko vrata ,kancelarijski mentalitet i učenje ,koje se odmaknulo od izvornog Kristovog učenja. Nije to sada lako priko noći promjeniti. Tribat će vremena i vremena da opet onaj pravi ,izvorni Kristov ,kršćanski identitet zablista, kao što je i bio u samom Evanđelju.

  • Papa Franjo je uistinu borac za prava sirotinje i potistenih jasno do znanja daje raskalasenim i oholim svecenicima da su zalutali
    Da zalosno al istinito mnogo ih je zaplivalo kud ne treba.Vecina Papa do sada je to sve presucivala ovaj udara u srz problema Katoličke Crkve.
    Bog neka ga pozivi i da mu snage da se obracuna s ovim zlom

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.