Papa pozvao SAD i Iran da nastave dijalog

Papa Franjo pozvao je Sjedinjene Države i Iran da izbjegavaju eskalaciju te da održe “plamen dijaloga i samokontrole” kako bi izbjegli veći sukob na Bliskom istoku.

Pogotovo zabrinjavajući su znakovi koji dolaze iz cijele regije nakon rasta napetosti između Irana i SAD-a, rekao je Franjo u svom godišnjem govoru o “stanju svijeta” veleposlanicima iz više od 180 država u Vatikanu.

Zbog napetosti postoji rizik “ugrožavanja postupnog procesa izgradnje u Iraku, kao i uspostavljanja temelja za širi konflikt koji svi želimo izbjeći”, rekao je.

Zato obnavljam svoj apel svim stranama da izbjegavaju eskalaciju sukoba i održe plamen dijaloga i samokontrole, potpuno poštujući međunarodno pravo, dodao je Papa.

Američki predsjednik Donald Trump kazao je da se Iran “povukao” nakon što je ispalio projektile na dvije američke vojne baze u Iraku u srijedu, a što je bila osveta za ubojstvo zapovjednika Iranske revolucionarne garde Kasima Sulejmanija.

(Hina)


2 komentara

  • vatikan i papa potpaijuju taj plamen na bliskom istoku izazivaju treci svjeski rat rimokatulicka crkva toje ekstremna organizacija.upravoimje vjera ekstremizam i ratovi rimokatulicka crkva i masoni tojesve jedno te isto.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.