Papa pozvao na sveopću borbu protiv pedofilije

Papa Franjo pozvao je na sveopću borbu protiv pedofilije i najavio da će biti pooštrene smjernice koje koriste biskupi za spriječavanje zlostavljanja.

Papa je kraju konferencije o seksualnom zlostavljanju koje su vršili svećenici nad djecom, poručio da bi ovaj “zločin trebao biti obrisan s lica zemlje”.

On je poručio da rimokatolička crkva “neće štedjeti truda” da dovede odgovorne za zlostavljanje pred lice pravde i da neće zataškavati ili podcjenjivati zlostavljanje.

On je najavio da će crkva izmijeniti pravnu definiciju maloljetnika sa trenutnih 14 godina kako bi se “proširila zaštita” mladih.

Predstavnici organizacija za zaštitu žrtava svećeničkoga zlostavljanja izrazili su razočaranost, navodeći da je papa samo ponovio stara obećanja i da je ponudio samo nekoliko konkretnih prijedloga.

(Srna)


7 komentara

  • Cim vidim fratra odma ga odmjeram jeli ili nije zdrav. Ljudi moi sto je doslo na ovaj svjet.novci pokvare ljude a i oni su ljudi. Luksuz moda nerad , cim covjek ne radi svasta mu pada na pamet. Ima par sirotinjskih kuca u selu nikad ni jednog nisam vidio da je navratio. A svaku propovid ljubi bliznjeg pomagaj siromaha. A oni sa covicem kraljevicem i ostalim olosima na svakom domjenku. Treba sve to prijavljivat direktno papi. Ako si svecenik moli Boga neka vam bude Fra Jelic uzor pokoijni Pokornik Fra Zdenko itd. A ne njima uzor covic kraljevic i ostala udbasko oloska mraka.

    6
    1
  • Pusti ljude da se žene inače će se i dalje bubat u bulju..Što gore netko reče, stvari su otišle u 3 p.m. I nema tu više one srednjovijekovne tajnovitosti iza koje su se stoljećima skrivali i radili to što su radili. A, radili su i rade užasne stvari.Doista , malo je čudno kleknut pred njih i govorit mu što si zgriješio, a on milijun puta veći grješnik..Bez nekog velikog zaokreta i reformi piši propalo.

    3
    2

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.