Papa osudio terorizam kao pokušaj podrivanja međuvjerskog dijaloga

Nedavni teroristički napadi u Beču i Nici pokušaj su podrivanja međuvjerskog dijaloga i suradnje, rekao je u srijedu papa Franjo.

Tijekom svoje tjedne audijencije, Franjo je rekao da se sve okrutniji oblici terorizma šire Europom, a posebice je spomenuo napade u Austriji i Francuskoj.

Poglavar 1,3 milijarde katolika diljem svijeta nazvao je napade “žalosnim događajima koji nasiljem i mržnjom pokušavaju potkopati bratsku međureligijsku suradnju“.

U Beču je napadač u ponedjeljak krenuo u ubilački napad, usmrtivši četiri osobe i ozlijedivši više od 20, dok je odgovornost preuzela Islamska država.

Četiri dana ranije, drugi muškarac ubio je tri osobe u crkvi u Nici, događaj koji je francuski predsjednik Emmanuel Macron okarakterizirao kao “teroristički, islamistički napad”.

Papina audijencija u srijedu bila je prva u dva mjeseca koja se održala bez nazočnosti vjernika, zbog pojačanih mjera opreza zbog koronavirusa.

U svojim uvodnim riječima, Franjo je apelirao na ljude da “vrlo pažljivo” prate upute koje su u borbi protiv virusa donijeli političari i zdravstvene vlasti.

Međutim, 83-godišnji Papa gotovo nikad u javnosti ne nosi masku. Nije ju nosio tijekom audijencije, koja se održala u biblioteci Apostolske palače.

Desetak svećenika bilo je prisutno i sjedili su udaljeni jedni od drugih.

(Hina)

20 komentara

 • Nedavno si te iste teroriste novcano castio… Suti moli se Bogu i nekomentiraj o svemu i svacemu.. zna se na cemu lezi Vatikan i ko upravlja Vatikanstvom i kome se molite u tajnosti dakeko od ociju javnosti..i ciji si sluga… I vrag zna molit Boga za svoje potrebe… Sve ce se uskoro saznat.. sablaznit ce se covjecanstvo nad istinom o Vatikanu i ko je Papa …. Istrazite!!!

  • Slabo si naučio i pripremio se za oblajavanje odnosno zavjereničko teoretiziranje. Vrag nikada ne moli za svoje potrebe, a navod koji tebi zapravo treba je: “đavli vjeruju, i dršću”. Ali svejedno je, zapravo, jer i tako-tako nećeš znati što bi s tim. I kakva ti je ovo budalaština – “… upravlja Vatikanstvom”. Što bi to bilo? To ne postoji.

   • Vrag Sotona Lucifer Iblis Astarta ili Ishrith itd..nikad nista nesmiju uciniti na svoju volju bez BOZJEG i ljudskog dopustenja… Nema kqzne Bozje..sve je karma u zivotu.. Kako sijes tako zenjes.. Sta se ono dogodi sa Notredame crkvom? Zasto je gorila? Bog u njoj nije nikada ni bio!!!!! Malo proucite .nesto..a ne hoce li se svadbe odrzavat…Nebitna stavka Bogu !! sport..kladionice diskoteke .itd..Sve je pozatvaro sto mu se gadi…. Ovo je sve sto se desava od Boga ne od sotone…. opomena bice i gore ako se ljudi neprosvjetle… Veliki gnjev ce sasut na zemlju a prvo ce Vatikan sravnit sa zemljom jer su sve zapovjedi Pape izokrenuli..Svetkuje se Subota ne nedjelja..99% krsana vjernika katolika je u zabludi i lazi zbog laznih crkaveni nauka..nemoze se grjeh otkupit novcima kao sto se placajy 33mise za pokojne.. laz….samo iskrenim pokajanjem se oslobadjas grjeha…. proucite…. .naplacuju blagoslov kuca.. a pola ih koji ulaze u kucu gresnika da blagoslovi kucu orgija sa casnima… istina boli..al je istina…

 • Dijalog s onima koji razumiju samo silu i nasilje, nije dijalog, nego uzaludan i skup monolog.

  Jesu li se oglasili muslimani i osudili ugrožavanje međuvjerskog dijaloga? Nisu.

  • Slazem se Marabella. Ne smetaju mi budisti, hinduisti, zidovi ili ostale krscanske denominacije u Europi. Ono sto mi smeta je Islam jer je ideologija koja tezi sve druge staviti pod svoju kontrolu

 • Dragi naš sveti oče Brani,molim vas stanite na “loptu “pa bar jednom riječima zaštitite svoje stado (Katolike 1 300 000,000), kakav dijalog sa onim koji ti dođu u dom pa te napadnu ubiju ,što vam je ,južna Amerika nije iskusila zlo Islam ,a zašto je odstupio dobri dragi Papa Benedikt ,neobično

  • Ko je onaj sto stoji pored Pere s bjelom kapicom na glavi… Ma to ti je Papa…!!!.A koju on funkciju ima??? Ma on ti je zaduzen za cuvanje mafijaskih novaca , druzenje s reptilijancima i odrzavanje crnih misa i njegova je zadnja za potpis o razvodu braka…I nista neradi samo slusa upute…a pokopaju ga ko najveceg sveca… On je dobar covjek A svet je koliko se i Viciki ukazala Gospa… Lako je lamprdat s prozircica. Poduzmu nesto Papa kad si mocan… Volim ratnike i borce kroz zivit… a ne lignje i amebe koji cekaju tudju pomoc …i glume dobrice….

   • U redu, ajde, i reptilijanci, i ostalo, teška su vremena i čovjeku se nakupi svega, što po kafanama i diskotekama sa odron zvukovima, što družeći se na dnevnoj bazi sve odreda sa vrhunskim umovima i diplomantima sa obrazovnih ustanova koje visoko kotiraju, zatim na kojekakvim degeneričnim youtube regionalnim paranoičnim zavjeraškim klipovima, uglavnom sa onim žutim titlovima na ekavici, pa se to sve mora i negdje izbaciti, odaslati u neku stvar, ali kako si došao do toga da bi nekoga možda trebalo biti briga šta ti, i kakve eto ti “borce kroz život” voliš?

 • Koja ste, vi štokomentirate, skupina bolesnika. Sedam papa vas ne može izliječiti.
  Sve komentari bolesniji od bolesnijih.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.