Papa Ivan Pavao II bi uskoro mogao biti proglašen svecem

Drugo čudo pripisano pokojnom papi Ivanu Pavlu II prijavljeno je, i on bi uskoro mogao biti proglašen svecem, javile su u četvrtak tjedne novine Panorama, pozivajući se na dokumente poslane Vatikanu.

Čudesno iscjeljenje dogodilo se samo nekoliko tjedana nakon grandiozne beatifikacije Ivana Pavla II 1. svibnja prošle godine kojoj je prisustvovalo više od milijun ljudi. Pokojni Papa tako je postao za korak bliži proglašenju svetim samo šest godina nakon smrti.

Prvo čudo pripisano Ivanu Pavlu bilo je iscjeljenje francuske opatice, Marie Simon-Pierre, koja se izliječila od Parkinsonove bolesti.

Da bi ih Katolička crkva službeno potvrdila kao čudo, iscjeljenja moraju biti trenutna, konačna i bez znanstvenog objašnjenja.

Drugo čudo, o kome nikakvi detalji nisu objavljeni, dokumentirao je promotor kanonizacije Karola Wojtyle, Slowomir Oder, piše Panorama.

Magazin piše da Wojtylin slučaj proučavaju eksperti Kongregacije za proglašenje svetaca, i ukoliko se čuda potvrde, to bi moglo dovesti do kanonizacije pokojnog Pape u roku od 12 mjeseci.

Glasnogovornik Vatikana, velečasni Federico Lombardi odbio je komentirati novinski izvještaj, naglašavajući da bi samo dekret Kongregacije mogao potvrditi čuda.

Mnogi katolički vjernici žele da se Ivan Pavao II proglasi svecem što prije.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.