Papa Franjo uputio molitvu za okončanje pandemije

Papa Franjo uputio je molitvu za prestanak pandemije koronavirusa i ekonomskih, socijalnih i međuljudskih problema koje je prouzrokovala.

Franjo je predvodio posebnu večernju ceremoniju u ponedjeljak u vatikanskim vrtovima koja je uključivala čitanje Svetog pisma i himni koje je pjevalo oko 300 ljudi. Bio je to zaključak jednomjesečnog molitvenog maratona koji je započeo 1. svibnja sličnom službom u bazilici Svetog Petra.

Franjo je sjedio pred replikom jedne od svojih omiljenih ikona Madone, poznate kao Marija koja razvezuje čvorove. Oni posvećeni ikoni mole se za Marijin zagovor da pomogne u rješavanju njihovih problema, prenosi AP.

Otvarajući službu, papa Franjo je rekao da postoje mnogi “čvorovi koji se stežu oko našeg postojanja i vezuju naše aktivnosti: to su čvorovi egoizma, ravnodušnosti, ekonomski i socijalni čvorovi, čvorovi nasilja i rata.”

(www.jabuka.tv)


5 komentara

    • ovo katolik-talibani iz Širokog pišu, nije tajna da su oni protiv pape…pa samo da Vam kažem licemjeri odvratni katolička crkva u svojoj definiciji priznaje primat i vlast pape, ako nije tako (a u Vas nije) onda više nismo ono što jesmo..osnujte brate svoju crkvu i odredite svoja pravila financiranja pa ćemo vidit do kuda će te dogurati…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.