Papa Franjo stigao u službenu posjetu Sjevernoj Makedoniji

Papa Franjo stigao je do posljednjega dana 28. inozemnoga putovanja, u utorak 7. svibnja, iz Sofije u Skopje, glavni grad Sjeverne Makedonije, koju pohodi pod geslom “Ne boj se, malo stado”.

U zračnoj luci Papu su dočekali makedonski premijer Zoran Zaev, predsjednik Đorge Ivanov i predstavnici vlasti, građanskog života i diplomatskog zbora, no svečanost dobrodošlice priređena je u Predsjedničkoj palači, javlja HKM.

U središtu pohoda Skopju je posjet Memorijalnom centru Majke Terezije u kojem će se okupiti vjerske vođe u toj zemlji te se susresti sa siromašnima, a Papa će predvoditi molitvu s okupljenima.

Slijedi misa na Trgu Makedonija na kojoj će Papa održati homiliju.

Nakon ručka na programu je ekumenski i međureligijski susret s mladima u Pastoralnom centru gdje će Papa održati govor. Nakon susreta s mladima u katedrali u Skopju susrest će se sa svećenicima, njihovom rodbinom i redovnicima kojima će se Sveti Otac također obratiti prigodnim govorom.

To je ujedno i posljednja točka Papina apostolskog putovanja u Bugarsku i Republiku Sjevernu Makedoniju.

Oproštajna svečanost će se održati oko 18 sati u međunarodnoj zračnoj luci u Skoplju iz koje će Papa zrakoplovom poletjeti za Rim u 18:30 sati. Dolazak u rimsku međunarodnu zračnu luku Ciampino je predviđen za 20:30 sati.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.