Papa Franjo: Pomaganje siromašnima važno kao i borba protiv pobačaja!

Za kršćane bi pomaganje siromašnima trebao biti prioritet poput borbe protiv pobačaja, rekao je papa Franjo u papinskom tekstu objavljenom u ponedjeljak, u kojem je ponovio potrebu da se Katolička crkva fokusira na milosrđe više nego na doktrinu.

Naša zaštita nevinoga nerođenoga djeteta mora biti jasna, odlučna i strastvena, jer je u pitanju dostojanstvo ljudskoga života koji je uvijek svet, rekao je Papa u tekstu “Gaudete et Exsultate” (“Radujte se i budite vedri”).

Jednako tako sveti su, međutim, i životi siromašnih, oni već rođenih, u oskudici, napuštenih i neprivilegiranih, nemoćnih i starih izloženih eutanaziji, žrtava prodaje ljudi, novih oblika ropstva i svakog oblika odbacivanja, dodao je on.

Četrdeset četiri stranice apostolske pobudnice predstavljeno je kao vodič čelnika 1,3 milijarde katolika u svijetu o tome kako biti svet u modernom svijetu. U njoj papa Franjo kaže da nije dopušteno gledati na stanje migranata kao na “manje važan problem” u usporedbi s “ozbiljnim bioetičkim pitanjima” poput borbe protiv eutanazije ili pobačaja.

Da političar koji ide za glasovima može reći tako nešto je razumljivo, ali ne i kršćanin za kojega je jedino ispravno ponašanje stati na mjesto braće i sestara koji riskiraju živote da pruže bolju budućnost svojoj djeci, rekao je on.

(Hina)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.