Papa Franjo odrješito poručio: “Radimo isto što i nacisti, samo u bijelim rukavicama” – Jabuka.tv

Papa Franjo odrješito poručio: “Radimo isto što i nacisti, samo u bijelim rukavicama”

Papa Franjo jučer je u audijenciju u Vatikanu primio izaslanstvo Foruma obiteljskih udruga. Riječ je o talijanskoj organizaciji koja se danas sastoji od 47 udruga i 18 regionalnih foruma.

U svom je obraćanju predstavnicima Foruma rekao kako je čuo da je pomodno, ili barem uobičajeno, da se u prvim mjesecima trudnoće naprave pretrage kako bi se vidjelo je li dijete zdravo ili ima neku bolest, a prvo što se ponudi jest: riješimo ga se.

Takvu je praksu osudio vrlo oštrim riječima usporedivši ih s onime što su činili nacisti, samo u bijelim rukavicama: Ubojstvo djeteta… kako bismo imali miran život, rješavamo se osobe… Činimo isto što su i nacisti činili kako bi održali čistoću rase, samu u bijelim rukavicama, rekao je Papa prema pisanju talijanskih medija, a njegove riječi dolaze nekoliko dana nakon što je argentinski parlament prihvatio zakon o liberalizaciji pobačaja.

Sveti Otac se prisjetio i kako je kao mladić bio šokiran kada je čuo priče o ljudima koji su u prošlosti s planina bacali djecu koja su imala određeni invaliditet, što je izjednačio s današnjim praksama.

Govoreći o uporabi riječi obitelj, Papa je primijetio da se u suvremenom društvu riječ upotrebljava na različite načine, no kako je u Božjoj zamisli slika obitelji samo jedna.

Da, istina je da je obitelj analogna riječ, možemo govoriti o ‘obitelji zvijezda’, obitelji drveća’, ‘obitelji životinja’, rekao je, naglasivši kako je obitelj na sliku Božju samo jedna – ona koju čine muškarac i žena.

Između ostaloga, Sveti Otac se u govoru kritički osvrnuo i na trend dobrovoljnog odustajanja od djece među parovima, koji umjesto djece radije odabiru imati tri psa i dvije mačke.

Na kraju svoga obraćanja Franjo je spomenuo bračne krize i izazove koji ponekad mogu biti vrlo zahtjevni. Mnogo je žena – ali ponekad i muškaraca – koji čekaju u tišini… da se njihov supružnik vrati svojoj vjernosti. To je, zaključio je Papa, svetost koja oprašta zato što ljubi.

(www.bitno.net)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.