Papa Franjo neizravno protiv Međugorja i Gospe-poštara

U Međugorju se štuje Gospa-poštar, neizravno je rekao Papa Franjo, koji se u razgovoru s redovničkim poglavarima, koji isusovačka revija Civiltà cattolica objavljuje u svome jubilarnome broju 4000, dotaknuo marijanskih svetišta.

Kako piše Inoslav Bešker u Jutarnjem listu, Papa je, objašnjavajući razlog marijanskih tema za sljedeće Svjetske dane mladih, rekao kako ih nije on odabrao, ali da je bio zadovoljan prijedlozima iz Latinske Amerike.

”Ondje veoma štuju Gospu, ali ‘pravu’. Ne Gospu na čelu poštanskoga ureda koja svaki dan šalje novo pismo govoreći: ‘Djeco moja, činite ovo, a dan kasnije ono’. Ne, ne takvu. Prava Gospa je ona koja rađa Isusa u našem srcu, koja je Mati. Moda Gospe superzvijezde, koja stavlja sebe u središte kao protagonisticu, nije katolička”, rekao je Papa.

Bešker, dugogodišnji dopisnik i reporter iz Rima i Vatikana navodi kako su Papini odgovori na pitanja redovničkih poglavara, ”izrečeni bez ikakve pripreme veoma važni, ili barem znakoviti, za razumijevanje njegova pontifikata, magisterija orijentiranoga više pastoralno nego doktrinarno, a napokon i samoga lika Jorgea Bergoglia, relaksiranoga u uvjerenju da je instrument Duha Svetoga”.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

  • molim bilo koga da mi CITIRA točno iz Papinih rečenica GDJE TO TOČNO SPOMINJE MEĐUGORJE ????? pametnom vjerniku – je odgovor na ovo pitanje sasvim dostatan, a to što ateistički novinari smišljeno i jedva dočekavši odma to stavljaju ‘pod Međugorje’ to nema veze ni s papom ni s Međugorjem a NAJMANJE s vjerom svih onih koji vjeruju u Međugorje, kao što i osobno vjerujem.

  • Za jedno pitanje,a i za ove anonimne.Niti jedni od vas niste vjernic.Po komentarima se vidi da ne živite vjeru.Samo se prepucavanja.

  • Je li ono sama katolička vjera govori: “Pojaviti će se lažni proroci”. Pa evo, ja ne znam zašto ne bi vjerovao da je Međugorje(ono kakvim ga danas predstavljaju, lažno). Sada, je li to Papa rekao ili ne, nije bitno. Bitno je da se samo u Međugorju Gospa redovno “ukazuje”, u nijednom drugom svetištu, samo u Međugorju. Svi smo zaboravili “Svjetleću Međugorsku Gospu”, oni se ismijavaju Katoličkoj vjeri, a vi ih uzdižete! I da još nešto citiram: “Blaženi oni, koji ne vidjehu, a povjerovaše!”. Vjerujem da im se kao djeci ukazala, a ovo šta danas rade, nema veze s našom vjerom.

  • Uživam gledajući kako se vi novinari trudite ocrniti Međugorje i sve što ono predstavlja milionima vjernika. Jedite se i dalje a da još jednom naglasim STOTINAMA MILIONA vjernika 😎

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.