Papa Franjo neće predvoditi nikakve javne obrede za Uskrs zbog koronavirusa – Jabuka.tv

Papa Franjo neće predvoditi nikakve javne obrede za Uskrs zbog koronavirusa

Papa Franjo neće predvoditi nikave javne obrede za Uskrs zbog pandemije koronavirusa, objavio je Vatikan u nedjelju, što je potez bez presedana u novije doba.

Sve liturgijske svečanosti tijekom Velikog tjedna održat će se bez nazočnosti vjernika, navodi se u priopćenju Vatikana. Uskrs, koji je ove godine 12. travnja, najvažniji je kršćanski blagdan koji slavi Isusovo uskrsnuće i prethodi mu nekoliko svečanosti.

Jedna od najvažnijih je na Veliki petak kada Papa u rimskom Koloseju predvodi Križni put kojemu nazoče tisuće vjernika.

Zbog izbijanja zaraze koronavirusom Vatikan je već otkazao Papine javne opće audijencije i nedjeljni Angelus, koji se sad prenose vjernicima uživo video prijenosom.

Ta će se praksa nastaviti do 12. travnja, objavio je u nedjelju Vatikan.

Javna okupljanja otkazana su u zemljama širom Europe dok se kontinent bori sa sve većim brojem zaraženih i oboljelih od Covid-19.

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, Europa je sad epicentar pandemije, a u Europi najpogođenija Italija u karanteni je i ima više od 21.000 zaraženih i 1441 umrlih.

(Hina)


5 komentara

  • Od kada je zasio svako zlo dolazi jedno za drugim ko na traci a nije ni cudo sve potpisuje kao i plenki sta mu se nametne nikakve veze sa krscanstvom boze pomozimu spremi milost duha svetoga da ga vrati na pravi put i prosvijetli

  • Jednom u davna vremena vladala velika suša.Onda je svećenik pozvao narod da dodje naSvetu misu u što većem broju da mole da pane kiša. Vjernici došli u velikom broju ali nitko nije ponio kišobran.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.