Papa Franjo izbjegličke centre usporedio s koncentracijskim logorima

Europa čini samoubojstvo zatvarajući svoje granice pred migrantima i izbjeglicama, rekao je papa Franjo u subotu i usporedio je neke prenapučene europske prihvatne centre s nacističkim koncentracijskim logorima.

U propovijedi je papa Franjo pohvalio velikodušnost Italije i Grčke, prve europske zemlje u koje izbjeglice stižu na putu za Europu te je kritizirao međunarodne sporazume koji priječe preraspodjelu migranata diljem Europe.

Europske prenapučene prihvatne centre usporedio je s nacističkim koncentracijskim logorima, prenosi Hina.

“Izbjeglički centri su koncentracijski logori” jer su prenapučeni, rekao je Franjo tijekom posebnoga vjerskoga obreda u središtu Rima, na komemoraciji za kršćanske mučenike našega doba.

(www.jabuka.tv)
2 komentara

  • Ma kako ne kaze koji interes te zemlje imaju ,kad uzmu tolike izbjeglice!???Redovno gledam Kanal quatro,emisija quarto grado.Ja mislim da je papa nikad nije pogledo,jer da je nebi tako reko! Talijani teze zive od izbjeglica!’I u nji je situacija crna,a moraju sve platit. Kolike izbjeglice i cigani zive na uzoj periferiji Rima!! Ma briga pape.Vatikan je drzava za se!!’Vazno je da nisu u Vatikanu! I nedaj Boze da dojdu!!!Ali nije greska nasa sto se izrodili toliki!!

  • Je papa ali prica stalno gluposti razne.imaju oni svoje Arape pa nek idu tamo ili u pape u Vatikan.Ujti se molitve papa a ne bistri svjetsku politiku.Nitko ne govori ko zlo cini po svijetu i razgoni .Recite naglas Amerika i Rusija siju smrt i bijedu gdje god skontaju.Pa de papa brsti nesto o tome i da u Argentinu spremi izbjeglice sta ce ovamo

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.